Maak eenvoudig thuis Matcha pannenkoeken

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

juli 16, 2017

Ideaal als lunchgerecht is de Matcha pannenkoek. Persoonlijk vind ik pannenkoeken maken het makkelijkste recept om te onthouden. Je hebt evenveel bloem als melk nodig en een ei. Om het een voedzamere pannenkoek te maken met veel voedingsstoffen is er een zakje Harmony Matcha poeder van 4 gram aan toegevoegd.

matcha pannenkoekMatcha pannenkoek

matcha pannenkoek

Matcha heeft veel mooie eigenschappen. In Japan weten ze dit al eeuwen. De rest van de wereld heeft een beetje vertraging, maar sinds een aantal jaar zie je steeds meer Matcha verschijnen, vooral California loopt voorop. Wij Nederlanders doen het ook erg goed.

Waarom zou je nou Matcha toevoegen aan je pannenkoek? Matcha zit vol antioxidanten. Het bevat evenveel antioxidanten als 10 kopjes groene thee. In de onderstaande tabel zie je een vergelijking per portie groente en fruit aan antioxidanten. Matcha heeft een enorm aantal antioxidanten in vergelijking met elk ander groente en fruit in deze tabel.

matcha pannenkoek

Ingrediënten voor 2 pannenkoeken

♥ 100 gram bloem

♥ 1 zakje Matcha poeder

♥ 100 ml amandelmelk

♥ 1 ei

♥ Half bakje ricotta

♥ 2 kersen

♥ 1-2 eetlepels kokosbloesemsuiker

Pannenkoek met kersricotta crème

Pak een schaal en doe daar het ei in. Voeg de bloem toe en de Matcha en start met mengen. Voeg eerst de helft van de melk toe en na even mengen de andere helft van de melk. Laat het mengsel heel even rustig. Bij voorkeur een half uurtje in de koelkast met een theedoek erover. Je kunt ook gelijk gaan starten met bakken als je geen tijd hebt om het te laten rusten.

Maak ondertussen de ricotta crème met kersen. Zet een bakje klaar en doe daar een half bakje ricotta in. Was 2 kersen en ontpit deze. Doe de kersen in de schaal en pureer met een staafmixer. Eventueel kun je het ook goed prakken met een vork. Als je geen stukjes in je crème wilt, dan kun je het beste met de staafmixer pureren tot het een gladde massa wordt. Voeg tenslotte 1 tot 2 eetlepels kokosbloesemsuiker toe en meng dit goed door de crème.

Zet een koekenpan op het vuur en laat deze eerst goed heet worden. Voeg enkele druppels kokosolie toe en doe het beslag in de pan. Bak de pannenkoeken totdat ze rondom licht gebruind zijn.

Doe de pannenkoek op het bord en doe 2 eetlepels crème erop. Eet smakelijk!

Meer met Matcha? Maak eens een Matcha latte

matcha pannenkoek

cropped-LogoColorNoText.jpeg

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op