Wil je iets bijzonders maken? Maak dan eenvoudig deze Raw Chocolate Matcha brownies

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

juli 23, 2017

Als ik met de trein reis en me niet kan beheersen om toch iets te halen op het station, dan haal ik vaak nootjes of een raw chocolate reep. Raw chocolate is een betere variant dan de gewone chocolade en ook nog eens ontzettend lekker. Op Facebook heb ik de vraag gesteld wat jullie graag willen dat ik zou bakken. Ik heb vier opties gegeven, waaronder de Matcha brownies. Vanwege de enthousiaste reacties heb ik dit recept gemaakt. Ik moet zeggen dat ik erg enthousiast ben over het eindresultaat! Maak ook eenvoudig dit recept voor raw chocolate brownies met Matcha.

matcha browniesRaw chocolate Matcha brownies

matcha brownieJe hebt de volgende ingrediënten nodig voor ongeveer 4-5 brownies. Ik kies er express voor om niet gelijk enorm veel brownies te maken. Het is natuurlijk een traktatie en het is onnodig om er heel veel te maken, tenzij je een grote familie hebt of je graag op je werk trakteert. Het is een zo gezond mogelijke variant van de ongezonde variant, maar er zit nog steeds vet en suiker in.

Voor de brownies

♥ 100 gram pecan noten

♥ 20 gram cacaopoeder

♥ 1 gram vanillesuiker of kokosbloesemsuiker (= een betere variant, maar minder zoet)

♥ 4,5 medjool dadels

♥ snufje zeezout

♥ staafmixer of foodprocessor

Neem een hoge bak en doe daar de pecan noten in. Als je een foodprocessor hebt, dan doe je daar de pecan noten in en laat deze draaien tot ze volledig verpulvert zijn. Met de staafmixer ga je de pecan noten fijnmalen. Het is niet erg als er stukjes in blijven zitten, dan heb je een extra crunch.

Doe de cacaopoeder erbij en de vanillesuiker en het zout. Schep het door elkaar. Doe nu de dadels in stukjes erbij en pureer weer met de staafmixer, totdat je een gladde massa krijgt. Verdeel het mengsel in een bakje en maak het ongeveer 2 cm dik. Zet het minimaal twee uur in de koelkast om op te stijven.

matcha brownies

Voor de cacao crème

♥ 30 gram zachte roomboter

♥ 20 ml honing

♥ 30 ml kokosmelk

♥ 20 gram cacao

♥ kokosbloesemsuiker

♥ Harmony Matcha poeder (naar wens)

Doe de roomboter en cacao in een schaal en meng dit goed door elkaar. Doe de honing en kokosmelk erbij. Er ontstaat nu een romige crème.

Voeg kokosbloesemsuiker toe naar smaak om het geheel zoeter te maken. Smeer ongeveer 0,5 tot 1 cm creme over de raw chocolate brownies heen en zet het terug in de koelkast voor minimaal een uur.

Snijd een stukje af en doe wat Matcha poeder over de brownies met de cacao crème.  Geniet ervan!

Tip: verdeel in kleine stukjes en serveer ze als bonbonnetjes!

matcha brownies

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op