Een deep detox massage doe je bij het Massagehuys

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

oktober 15, 2017

Vandaag ben ik vriendelijk ontvangen door Will in het Massagehuys op de Jan Evertsenstraat in Amsterdam West. Ik fiets er vaak langs en iedere keer ben ik zo benieuwd naar wat voor massages ze daar aanbieden. Ik werd aan de gezellige ‘keukentafel’ neergezet en Will legt mij uit wat ze nu precies allemaal aanbieden. In dit artikel mijn review van de deep detox massage in het Massagehuys.

massagehuysMassagehuys

Ga maar even rustig zitten en zou je jouw schoenen alvast uit willen doen. Je wordt over een paar minuutjes opgehaald door Beatriz en zij neemt je mee naar de massagekamer voor een deep detox, informeerde Will mij. Ik trok mijn schoenen uit en liep op mijn sokken op het zacht aanvoelende tapijt op de vloer van het Massagehuys. De omgeving is wit en clean met hier en daar zachte kleuren, met name door de wand met oliën.

Huisgemaakte oliën

massagehuys

De olie die gebruikt wordt voor de deep detox massage is huisgemaakt en bevat gember, jeneverbes en peterselie. Niet persé een heel lekker ruikende olie, maar eentje die echt goed zijn werk doet en je lichaam helpt te detoxen. Will liet me nog een andere olie ruiken die echt superlekker rook en verwees me naar de borden die aan de muur hingen. Daar staan alle oliecombinaties op met de ingrediënten. Iedere olie is verbonden aan een van de massages die ze aanbieden en zijn hier te koop of in de webwinkel.

Deep detox massage

Ik werd opgehaald door Beatriz en ik kon me omkleden in een klein houten kamertje en kreeg een fijne badjas om aan te trekken. Mijn kleding en tas kon ik opbergen in een persoonlijk kluisje en de sleutel kon ik bewaren in mijn badjas. Erg prettig om je niet druk te hoeven maken over je spullen.

Ik mocht mee naar de achterste massageruimte, die prachtig ingericht was met zachte bruinachtige kleuren. Een fijne rustige omgeving. Beatriz vertelt meer over de massage en vraagt of ik bepaalde klachten heb, zodat zij haar massage daarop kan aanpassen. Ik mocht eerst op mijn buik gaan liggen en werd toegedekt met zachte handdoeken. Beatriz begon met het masseren van mijn voeten en onderbenen met warme olie. Hoe lekker is dat!

Kippenvel

Mijn rug was volledig bezaaid met kippenvel. Ik ben al best een tijdje niet meer gemasseerd. Ik merk nu eigenlijk pas weer hoe heerlijk ik het vind en hoe goed het me doet. Als je net als ik erg sensitief bent, dan is een massage een verrukking en eigenlijk een must. Het helpt om je zenuwsysteem meer tot rust te krijgen. Ideaal als je regelmatig overprikkeld raakt en je dus je zenuwstelsel overbelast. Tijdens de massage was de muziek erg mooi. Ze hebben prachtige meditatieve pianomuziek aan staan. Een minpuntje vond ik dat het volume van de muziek af en toe zachter werd gedraaid, om even een telefoon op te nemen, maar daarna vergeten werd om de muziek weer harder te zetten. Dat gebeurde gelukkig maar een keer, dus ik heb maar een klein verbeterpuntje voor de ervaring als gast.

Buikmassage

Halverwege de massage mocht ik omdraaien naar mijn rug en werd mijn voorkant gemasseerd. Beatriz masseerde ook mijn buik. Dit vond ik erg prettig en ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Eerst twijfelde ik kort, omdat mijn buik altijd een beetje een zwakke plek is. Mijn vriend mag vaak ook niet aan mijn buik komen, dus het is heel wat dat ik dat nu wel heb gedaan. Het voelde goed.

Waarom een deep detox?

Als je bijvoorbeeld bezig bent met een detox kuur, dan is deze aanvullende massage een aanrader. Het is niet noodzakelijk, want ik ben zelf ook niet bezig met een detox. Deze massage helpt het zelfreinigende systeem van je lichaam sneller te werken in combinatie met de speciale olie die het effect versterkt. De masseur masseert langs je meridianen naar je lymfeklieren toe, die de afvalstoffen naar de oksels en liezen brengt. Na afloop van de massage krijg je brandnetelthee, die ervoor zorgt dat de vrijgekomen afvalstoffen snel het lichaam weer verlaten. Als je dus bezig bent met een detox is dit wel heel fijn om de vrijgekomen afvalstoffen snel uit je systeem te krijgen. Blijven afvalstoffen te lang hangen in je lijf, dan kun je daar best even ziek van worden, het kan bij ernstige vervuiling namelijk een aanval op je immuunsysteem zijn.

Lekker na theeën

Na 55 minuten een heerlijke zachte ontspannende massage te hebben gehad, kreeg ik nadat ik me weer had aangekleed, een potje brandnetelthee samen met de andere dames die net gemasseerd waren.  Ik vind het een lekkere thee en drink hem regelmatig thuis, vanwege zijn goede werking. Aan de gezellige ‘keukentafel’ lagen een aantal tijdschriften zoals de Psychologie magazine, Happinez en Linda. Ik heb rustig mijn potje thee opgedronken en een tijdschrift gelezen.

Ik vond het een heerlijke ervaring. Ben je op zoek naar een massage in Amsterdam, dan raad ik je het Massagehuys aan.

Dagen na de massage

Ik kreeg duidelijke ontgiftingsignalen via mijn huid. Ik kreeg onder mijn oksel rode bultjes die vrij snel weer wegtrokken binnen enkele dagen. Dit is een goed teken, dat betekent dat de massage echt iets heeft opgeruimd. Fijn!

 

Liever een lekkere facial?

logo

Je gaat dit ook leuk vinden:

Zo ga je meer reizen maken!

Zo ga je meer reizen maken!

Ik heb sinds kort een wereldkaart op canvas boven de keukentafel hangen. Hij hangt daar, omdat ik gek ben op reizen en...

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op