3x manieren om te ontspannen met meditatievideos

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

september 24, 2017

Ik vind het heerlijk om iedere avond voor het slapen gaan te mediteren. Ik ga niet op een kussen zitten, maar ik lig altijd in mijn eigen bed. Het is voor mij een perfecte manier om te ontspannen en mijn hoofd leeg te maken. Val je gemakkelijk in slaap, dan kun je beter op een kussen gaan zitten om te mediteren. Ik lig altijd lang wakker voor het slapen gaan en ik kan dit prima in bed doen zonder in slaap te vallen. Ik heb in de afgelopen zes jaar heel veel verschillende meditaties gedaan en in dit artikel geef ik je drie manieren om te ontspannen mijn meest favorieten soorten en kanalen.

Drie manieren om te ontspannen

Slaapmeditatie

Ik doe deze meditaties altijd aan het einde van mijn dag, voordat ik ga slapen. Ik zorg er dan ook voor dat ik helemaal klaar ben en er niet meer uit hoef. Vaak doe ik oortjes in, omdat je dan nog lekkerder kunt ontspannen en je geen omgevingsgeluid hebt. Hier zijn drie manieren om te ontspannen:

Diepte ontspanningen

Dit zijn twee video’s die ik graag luister. Xanadu heeft hele prettige ontspanningsoefeningen. Deze hieronder met het geluid van de zee.

De video’s van commit happiness zijn ook erg fijn om te doen. Deze video is voor innerlijke rust, stilte en ontspanning.

Binaural beats meditatie

Iets waar ik in het begin heel erg aan moest wennen waren de binaural beats. Dit is een soort van muziek op een bepaalde geluidsfrequentie. In je ene oor hoor je tonen op een bepaalde frequentie en in je andere oor hoor je andere tonen. Door deze twee verschillende frequenties worden hersengolven geactiveerd. De twee tonen kloppen niet met elkaar, waardoor je brein een verschiltoon maakt. Een bijzonder proces!

Dit is een meditatie voor gevorderden. Ideaal om te gaan doen als je al een paar jaar bezig bent en je meer wilt dan ademhalingstechnieken en het ontspannen van je lichaam. Met binaural beats kun je bijvoorbeeld ontspannen voor het slapen gaan, maar je kunt ze ook aanzetten als je je moet focussen voor een examen bijvoorbeeld.  Binaural beats luister ik altijd via YouTube. Type via deze zoekmachine achter Binaural Beat wat je wilt, zoals sleep, focus of healing.

Sjamaanmediatie

Een sjamaanmeditatie of zielenreis is een eeuwenoud pad van geestelijke ontwikkeling en genezing. De focus ligt op de ademhaling en antwoorden vinden op innerlijke vragen. Corien van Vliet doet deze hele bijzondere meditaties, die iets minder geschikt zijn vlak voor het slapen gaan. Het is ook zeker geen beginner meditatie!  Ben je al een jaar of vijf bezig en heb je jezelf open gesteld abonneer je dan op haar youtubekanaal en ontdek deze bijzondere meditaties. http://www.tunkamaya.com/

Ik heb deze healing gedaan, ook een fijne manier om te ontspannen.

Meer lezen over slapen?

Wat vind jij van deze manieren om te ontspannen?

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op