Bijzondere krachten Magnesium voedingssupplement?

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

februari 12, 2015

Wat moet je met een magnesium voedingssupplement? Ik moet bij magnesium altijd eerst aan een aantal verhalen denken. De eerste is Magneto van X-men, een van mijn favoriete karakters uit de serie van films.  Een ander verhaal is de geheimzinnige berg Es Vedra op Ibiza. Er zijn veel opmerkelijke verhalen rondom magnesium. Daarnaast zit magnesium verwerkt in metaal en je vind het dus overal om je heen. In huis, op je werk en in de natuur als je op een bruggetje de eendjes voert. Wat zijn nou de bijzondere krachten van magnesium?

Magnesium

Magneto is een karakter uit X-Men van Marvell, voor degene die onder een steen hebben gelegen de afgelopen vijftien jaar. Magneto is de ‘bad guy’ en heeft bijzondere krachten. Met zijn gedachten kan hij Magnesium beïnvloeden. Hij kan alle metalen laten buigen en gebruiken als wapens.

Hij is erg extreem in zijn denken en doen, wat vooral door zijn angst komt. In de eerste films zie je alleen zijn zwarte kanten en later kom je erachter waarom hij is zoals hij is. Hij is de grootste ‘bad guy’ en zijn krachten hebben met magnetisme te maken, omdat dit zo ontzettend sterk is. Wat kan het nou opnemen tegen deze superkracht?

Es Vedra

Ik ga graag naar Ibiza en heb het eiland Es Vedra mogen bekijken vanaf het strand van Cala D’hort. We hebben er een foto van gemaakt (meerdere eigenlijk) en een exemplaar hangt nu bij ons op de wc. Zo mooi vinden we hem, maar dat komt door het verhaal achter Es Vedra.

Het eiland wordt mystiek genoemd, vanwege de mythe en legende die aan het eiland zijn verbonden. Volgens de legende is Es Vedra de derde meest magnetische plek op aarde, na de Noordpool en de Bermuda driehoek.

Iedere navigatie tool van schepen lopen stuk zodra ze in de buurt van Es Vedra komen, kompassen beginnen rondjes te draaien en alle horloges stoppen met tikken. Zelfs duiven raken gedesoriënteerd als ze over Es Vedra vliegen. Bizar toch?

magnesium voedingssupplement

Es Vedra

Wat is Magnesium?

Magnesium is een mineraal dat in bergen voorkomt maar ook in je eten en je via je voeding binnen kunt krijgen. Er zit veel magnesium in krab, heilbot en makreel. Maar ook in noten, zoals amandelen, cashewnoten en paranoten zit veel magnesium. Peulvruchten zoals doperwten, kikkererwten en linzen zijn ook een goede keuze.

Is Magnesium voedingssupplement veilig?

Magnesium is een mineraal dat we nodig hebben om gezond te blijven. Een Magnesium voedingssupplement is veilig. De hoogte van de dosering is wel voor iedereen verschillend. Gemiddeld wordt 400 mg aanbevolen. Sport je heel intensief dan heb je meer nodig. Vraag om advies bij jouw vitamine winkel. Lees meer over wat is de beste magnesium om in te nemen

Kopen van Magnesium voedingssupplement?

In Nederland kun je Magnesium bij verschillende winkels kopen. Ik raad je aan een Super Magnesium voedingssupplement te nemen. Dosering is twee tabletten per dag, voor het slapen gaan, in totaal 400 mg. Extra B6 is toegevoegd vanwege de goede samenwerking met Magnesium. De supplementen dragen bij aan het verminderen van vermoeidheid.

Wat doet Magnesium in je lijf?

Magnesium is een belangrijk mineraal die nodig is bij de energiestofwisseling. Magnesium heeft meerdere functies en is een cofactor bij andere mineralen, denk maar aan calcium. Deze combinatie zorgt ervoor dat beide beter opgenomen worden in je lijf. Neem magnesium supplement ook altijd in combinatie met andere vitamines of  mineralen. Voor sporters is magnesium heel interessant, omdat het helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen.

Tip na het sporten: de combinatie van een halve rijpe banaan en één sinaasappel geeft een snelle magnesiumaanvulling!

Magnesium en stress

Afgelopen weekend ging ik uit eten met vrienden en kwam het mineraal magnesium ter sprake. Een vriend neemt sinds kort 1000 mg Magnesium voor het slapen gaan. Hij sport intensief en heeft advies gekregen om extra magnesium te nemen, waarbij hij het verschil heeft gemerkt. Een van de bevindingen is dat hij sneller in slaap valt en extra lang slaapt, in vergelijking met eerdere ‘normale’ nachten. Hij neemt een magnesium voedingssupplement in combinatie met een melatonine supplement.

Sporten is een vorm van stress en alle vormen van stress slurpen magnesium uit je lijf. Tegenwoordig zijn er weinig mensen vrij van stress, dus een aanvulling in de vorm van een kuurtje is niet verkeerd. Vraag wel altijd advies bij een vitamine winkel over hoe hoog je moet doseren.

Wat merk je bij magnesium tekort?

Bij sporters is het heel duidelijk. Bij een magnesium tekort krijg je kramp, denk maar aan een kuitkramp die er ineens inschiet. Je hebt de laatste tijd veel van jezelf gevraagd, of je bent net weer begonnen met trainen. Het is dan goed om extra magnesiumrijke voeding te nemen om je voorraad niet uit te putten en kramp te voorkomen!

Verder kun je veel verschillende klachten krijgen bij een tekort. Dat is wat lastig in te schatten. Heb je last van de volgende klachten, dan zou je zeker kunnen uitvinden of die klachten met een magnesiumtekort te maken hebben. Denk hierbij aan onder andere menstruatieproblemen, slapeloosheid, migraine, oorsuizingen en spierkrampen. Let wel, bijna iedereen heeft een magnesium te kort. We hebben namelijk teveel stress!

Je neemt magnesium minder goed op uit je voeding als er onder andere veel calcium, fosfaat en eiwitten in je voeding zit. Het lichaam verbruikt extra magnesium door cafeïne, alcohol, witmeelproducten, suiker, frisdrank en een hoge zoutconsumptie.

Heb je last van één van bovenstaande klachten en heb je niet zo gezond gegeten? Denk dan eens aan een magnesium supplement.

Wat zijn ervaringen van anderen?

Lees deze interessante artikelen van  de Groene Vrouw en van energieke vrouwen academie als je meer wilt lezen over magnesium.

Gebruik voedingssupplementen alleen als je gezond bent en als aanvulling op een gezond voedingspatroon. Ga ze niet gebruiken in combinatie met medicijnen.  Ben je jonger dan 18 of ben je zwanger, dan raadpleeg dan altijd een specialist voor advies.

 logo

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op