Dit is één van mijn favoriete gezonde gerechten: een lunchgerecht met radijs, appel en bieslook. Lekker en gezond, de perfecte combinatie! Radijsjes zijn supergezond voor je en kunnen je helpen om optimaal gezond te zijn, vanwege de ontgiftende werking van deze groente. Benieuwd naar deze werking en het recept? Lees dan verder.

Radijsjes zijn gezond

Radijzen zitten boordevol voedingsstoffen. Echt een goed alternatief voor brood! Radijsjes hoor je eigenlijk ongekookt te eten, dan bevatten ze de meeste vitamines en mineralen. Ze smaken erg scherp. Door het koken wordt de smaak wat milder en samen met de appel komt er ook nog een lekkere zoete smaak bij.

Met radijsjes kun je jouw lichaam laten ontgiften. Vooral de nieren gaan harder werken, waardoor je meer plast. Hierdoor worden meer gifstoffen via je urine verwijdert. Handig ook als je vocht vasthoudt. Eet gewoon wat vaker radijsjes!

Radijsjes bevatten veel vezels en kunnen daarom ook helpen als je last hebt van verstopping.

Lunchgerecht met radijs (1 pers)

Je hebt voor het lunchgerecht met radijs de volgende ingrediënten nodig:

♥ 1/2 bos radijsjes

♥ 1/2 appel

♥ bosje bieslook

♥ Parmezaanse kaas

♥ Olijfolie

♥ Peper

♥ Zout

lunchgerecht met radijs

zet de ingrediënten klaar

Lunchgerecht klaarmaken

Snijd het groen van de radijsjes. Was ze goed en snijd de radijsjes door de helft. Was de appel  en snijd deze in hele kleine blokjes. Laat de schil eraan zitten. Neem een handje bieslook en hak dit fijn.

Bak de radijsjes op hoog vuur 1,5 minuut, voeg dan de appel toe en bak nog eens 30 seconden mee. De appeltjes kleuren mooi roze door de radijs. Doe op het eind de gehakte bieslook erbij. Voeg zout en peper toe en roer nog even goed door.

Doe de ingrediënten op het bord en rasp er geraspte Parmezaanse kaas overheen. Geniet van je heerlijke lunchgerecht!

Alternatief voor brood

Ik zoek regelmatig naar alternatieven om brood tussen de middag te vervangen.  Er zijn genoeg alternatieven, alleen vaak is dat veel duurder dan een boterham.  Dit lunchgerecht met radijs is wel een goedkoop alternatief. Een bosje radijsjes kost € 1,00 bij de Turkse winkel, een appel kost max. 50 cent. Bieslook kun je op je eigen balkon laten groeien. Parmezaan is wat duurder (ongeveer € 2,70 per 100 gram), maar dit kun je voor heel veel gerechten gebruiken. In totaal kost dit gerecht je per persoon +/- € 1,00.

lunchgerecht met radijs

mooi feestje op je bord

Radijs feestje

Naast dat ik het echt een lekker gerecht vind, is het ook nog een waar feestje op je bord met al die lieve vrolijke kleurtjes!  Ik heb dit lunchgerecht met radijs recept van 24kitchen.

Meer lekkere lunchrecepten lezen?

Wat vind jij van de smaak van radijs?

lunchgerecht met radijs

cropped-LogoColorNoText.jpeg