Wat ga jij lunchen vandaag? Ik heb nog wat kikkererwten in de koelkast staan, dus dan moet er hummus gemaakt worden. Hé, wat vervelend! Ik heb ook nog wat brood liggen wat op moet, dus dit zijn twee vliegen in één klap. Daar houd ik van! Lees mijn blog voor hummus met verse citroentijm.

Hummus Recept voor 1 á 2 broodjes

♥ 100 gram kikkererwten uitgelekt

♥ 1 eetlepel Tahin (sesampasta)

♥ 1 eetlepel vocht van kikkererwten (uit het blik)

♥ 1 eetlepel limoensap

♥ 1 eetlepel lijnzaadolie

♥ 1 knoflookteen geperst

♥ 3 takjes verse citroentijm

♥ 1 eetlepel gedroogde basilicum

♥ 1/4 theelepel chilipoeder

♥ 1/4 theelepel komijnzaad

♥ peper

♥ zout

♥ staafmixer

hummus met verse tijm

Maak het extra gezellig door de hummus in een mooi schaaltje te doen!

Hummus met verse citroentijm

Doe voor de hummus met verse citroentijm 100 gram uitgelekte kikkererwten in een kom. Doe daar 1 eetlepel Tahin bij en één eetlepel vocht van de kikkererwten. Pureer de erwten met de staafmixer en doe er een eetlepel limoensap en één eetlepel lijnzaadolie bij. Je kunt ook een andere olie gebruiken, zoals een olijfolie (liefst extra vierge), maar geen zonnebloemolie. Pers één teentje knoflook en pureer deze door het mengsel.

Ik heb verse citroentijm op mijn balkon staan, dus daar neem ik drie takjes van. Ik ris de blaadjes van de takjes en doe dit bij het mengsel. Je kunt ook andere verse tuinkruiden gebruiken door de hummus. Ten slotte doe ik één eetlepel basilicum en 1/4 theelepel chilipoeder en 1/4 theelepel komijnzaad erbij. Breng op smaak met peper en zout. Doe de hummus met verse citroentijm in een mooi schaaltje voor op tafel.

hummus met verse tijm

Bestrijk het brood met de hummus

Eenvoudig lunchgerecht maken

Ik had hier nog wat brood liggen dat we bij de Turkse bakker hadden gehaald. Smeer daar de hummus met verse citroentijm op. Eet smakelijk.

hummus met verse tijm

Smeer de hummus op het brood

Heb je nog een belangrijke afspraak vandaag? Laat dan de knoflook uit de hummus. Het is heerlijk, maar niet zo representatief 😉

Wat is jouw favoriete lunchgerecht?

hummus met verse citroentijm

cropped-LogoColorNoText.jpeg