We moeten echt af van de boterham met hagelslag en pindakaas. Ik begrijp het wel hoor. Ik vind het zelf ook lekker en neem het af en toe ook. Het wordt een probleem als je dagelijks je boterhammen hiermee belegd. Sowieso heb je dan een eenzijdig voedingspatroon, maar daarnaast kom je essentiële voedingsstoffen tekort. Als je tijdens jouw lunch geen groente binnenkrijgt, dan lukt het je niet meer om jouw lijf op de juiste manier te voeden. Dit lunchbroodje met avocado is ideaal om eens per week te maken als lunchgerecht. Het bevat veel goede vetten en is een goede bron van magnesium. 

lunchbroodje met avocadoLunchbroodje met avocado

Dit is een ideaal lunchbroodje voor thuis of op je werk. Als je hem mee wilt nemen naar je werk, bereid dan alle ingrediënten, behalve de avocado alvast voor thuis. Neem het mee en beleg je broodje op je werk.

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

♥ 2 geroosterde speltbroodjes

♥ 1/2 avocado

♥ 4 cherrytomaatjes

♥ een dun plakje feta afgesneden van een blok en in stukjes gesnipperd +/- 30 gram

♥ een handjevol pijnboompitjes geroosterd in de pan

♥ 2 walnoten grof gehakt

♥peper en zout

Voedingswaarde

  • 758 kcal
  • 24 gram eiwit
  • 37,5 gram koolhydraten
  • 55 gram vet
  • Vezels gram 12,7

Als je wilt afvallen, laat dan de pijnboompitten of de walnoten weg uit dit recept. Deze zijn erg hoog in (goede) vetten. Of eet de rest van de dag vetvrij als je dit broodje hebt gegeten tijdens de lunch!

Het recept maken

Pak een snijplank en doe daar de halve avocado op. Eventueel doe je het in een apart bakje. Prak de avocado met een vork en doe er een paar druppels  citroensap overheen. Op deze manier blijft de avocado mooi groen. Doe je dat niet dan verkleurd de avocado bruin en dat ziet er toch niet zo lekker uit. Doe er een beetje peper en zout op naar smaak en prak tot de avocado mooi smeerbaar is.

Was en snijd vier cherrytomaatjes in plakjes. Rooster ondertussen de pijnboompitjes kort in de pan totdat ze licht bruin zijn gekleurd. Neem twee walnoten en hak deze grof. Tenslotte neem je een plak feta en snijd deze in kleine partjes.

Rooster twee speltbroodjes in een broodrooster. Besmeer ze daarna met de avocado. Doe de tomaatjes, de pijnboompitjes, walnoten en de feta erover heen. Eet smakelijk!

Meer lekkere lunchrecepten lezen?

lunchbroodjes met avocado

logo