Wil je iets lekkers, maar wordt je gek van alle slechte verleidingen in de supermarkt en op televisie?  Of weet je gewoon niet zo goed wat te nemen? Ik vind dat als je wilt snacken je dat bewust moet doen, maar wel met plezier! Ik ben ook aan het shinen, terwijl ik dit visje marineer ;). In dit blog geef ik nog 3 tips voor een lekkere snack voor een happy face.

Lekker snacken

Tonijn op cracker

Tonijn uit een blikje is een goed idee om op een cracker te smeren. Ik vind persoonlijk de tonijn in olijfolie het lekkerst. Je zou ook kunnen kiezen voor tonijn op water. Meng een half blikje tonijn met wat citroensap, paprikapoeder en wat verse basilicum. Smeer het op een speltcracker of een andere volkoren cracker!

Tonijn bevat omega-3 vetzuren. Deze visvetzuren zijn onder andere een grondstof voor onze hormonen, maar hebben nog veel meer belangrijke functies in ons lichaam. Tonijn of een andere, bij voorkeur, vette onbewerkte vissoort zijn een goede keuze voor op een toastje. Denk wel even aan de viswijzer!

Lekker snacken – Olijven

lekker snacken

Olijven zijn een simpele snack. Ze kunnen nogal variëren in prijs, maar hoeven zeker niet duur te zijn om van een goede kwaliteit te zijn. Ik kan er nooit zo heel veel van eten, want het vult best goed. Ze bevatten weinig calorieën en zijn heel erg gezond. Om de olijven een extra smaak te geven kun je er stukjes knoflook door mengen of wat verse kruiden fijnhakken en deze door de olijfolie mengen met de olijven.

Groente chips maken

Heb je zin om iets te knabbelen, maak dan eens groente chips. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor bietjes. Zorg dat je hele fijne plakjes snijd van het bietje. Doe de schijfjes in een bak en doe daar een theelepel olijfolie en wat zeezout bij. Meng alles goed door elkaar. Verwarm de oven voor op 260 graden en bekleed een bakplaat met een bakpapiertje. Doe daar de bietjes op en bak ze ongeveer 15 minuten totdat ze lekker knapperig zijn geworden.

Lekker snacken doe je bewust maar met plezier!

Meer lezen over gezondere alternatieven?

cropped-LogoColorNoText.jpeg