De heerlijke geur, dat dampende kopje. Wat is koffie toch een fijn begin van de dag! Maar voor je het weet drink je meer dan goed voor je is. Hierdoor heb je alleen nog maar meer nodig, terwijl je energiepeil en concentratievermogen er niet beter op worden. Tijd dus om je koffie consumerende lijf te ontdoen van die overdosis cafeïne. En, ook niet onbelangrijk om bij jezelf na te gaan: slaap je wel voldoende? Dit kan er ook voor zorgen dat je onnodig naar extra veel bakjes zwart goud grijpt. Een gezond en regelmatig slaapritme kan wonderen doen. Slaapritme op de rails? In combinatie met onderstaande drankjes heb je gegarandeerd voldoende energie (en heb je geen cafeïne meer nodig). Lijkt je geen cafeïne nu al verschrikkelijk? Geen zorgen, in dit gastblog lees je een hele hoop natuurlijke cafeïne vervangers die veel beter zijn voor je hoofd én lichaam en je ook nog eens voorzien van voldoende energie. 

5 x natuurlijke cafeïne vervangers

#1 Water met citroen en cayennepeper

Het is simpel: doe een paar schijfjes citroen en een snuf cayennepeper in een glas water en je hebt een fantastische natuurlijke oppepper in handen. Ook hiervan wil je lichaam al snel meer, maar het mooie is: van water met citroen en cayennepeper maakt het niet uit of je er veel van drinkt! Ideaal. Drink het wel altijd met een rietje, zodat de zuren je tandglazuur niet aantasten.

vitabobbleDe Bobble infuse is perfect om bijvoorbeeld fruitwater te maken.  Je kunt hem op 2 manieren gebruiken. Als waterfilter, waarbij je het langwerpige bovenstuk met filterpatroon in je water hangt. Of je gebruikt hem als fruitwater en doet fruit bij je water, waarna je het langwerpige bovenstuk weer vastmaakt.

Hij kost EUR 10,99 en is te koop via deze link. Er is ook een nieuwe bobble, van roestvrij staal! Deze kost 34,95 en te koop via deze link.

# 2 Groene smoothie of notensmoothie

Smoothies zijn sowieso geen straf om te drinken. Maar met deze twee soorten zit je op energievlak altijd goed. Noten bevatten veel omega-3 vetzuren en eiwitten. Die heeft je lichaam hard nodig om je systeem te kunnen voorzien van genoeg energie. Donkere bladgroenten zoals spinazie of boerenkool geven je ijzergehalte een instant boost. En: meer ijzer, vitamines en mineralen betekent meer energie!

Deze slowjuicer is een heel handig keukenapparaat om de lekkerste sappen te maken.

#3 Granaatappelsap

Dit sapje is de perfecte vervanger van je oude vertrouwde kopje koffie (let op: alleen wanneer je de meest zuivere, onbewerkte versie drinkt). Waarom? Omdat granaatappel een natuurlijke bron van antioxidanten en energie is. Drink up!

natuurlijke cafeine vervangers

Meer over Granaatappel

Dit boek behandeld 32 verschillende superfoods en bevat 80 recepten waarin superfood zijn verwerkt. Het boek is te koop via deze link en kost EUR 22,50.

#4 Pepermuntthee

Maar niet alleen koude dranken zijn een goede vervanger van koffie. Dit warme drankje volstaat ook. Pepermuntthee is perfect wanneer je veel werkstress te verduren hebt of een chaotische dag achter de rug hebt. Het maakt je hoofd en lichaam rustig, terwijl je je energie behoudt. En omdat het een kruidenthee is, bevat het helemaal geen cafeïne! Win-win.natuurlijke cafeine vervangers

Deze speciale pepermuntthee kost EUR 11,40 en is te koop via deze link.

#5 Kokoswater

natuurlijke cafeine vervangers

Tegenwoordig te vinden in vrijwel elke supermarkt: kokoswater. Lekker zoetig en heerlijk fris tegelijkertijd. Dit drankje is vrij van vetten en cholesterol en houd je de hele dag gehydrateerd en gemotiveerd. Behoefte aan nog meer energie? Als je een glas kokoswater combineert met een heerlijke eiwitrijk ontbijt, hoef je absoluut niet meer op een dip te rekenen. Energie gegarandeerd!

Be healthy met deze natuurlijke cafeïne vervangers!

logo