Vandaag maak ik een makkelijke hartige taart. De quiche Lorraine is een klassieke variant van de hartige taart en heel eenvoudig zelf te maken. Je hebt alleen een springvorm nodig, liefst eentje die je uit elkaar kunt halen. Dat is het makkelijkst met het opdienen van de taart.

Quiche Lorraine maken

Bladerdeeg vind ik heerlijk. Ik gebruik het niet zo heel veel. Het is niet zo heel gezond. Voor af en toe kan dat natuurlijk prima, maar ik heb mijn croissant verslaving een jaar geleden de deur uitgedaan. Nu eet ik croissants heel zelden en af en toe eens een hartige taart. Wil je geen bladerdeeg gebruiken dan kun je ook zelf een deeg maken met bloem, amandelmelk en eieren.

Benodigdheden

♥ 4 eieren

♥ pakje bladerdeeg

♥ 2 preien

♥ 125 gram spekjes

♥ 200 gram crème fraiche

♥ peper en zout

♥ zakje geraspte kaas

Stukje quiche

Recept voor de quiche

Warm de oven voor op 190 graden en vet een springvorm in met boter. Verwijder de papiertjes en leg de bevroren bladerdeegbladen op een snijplank om te ontdooien. Leg ieder blaadje los van elkaar, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Zodra ze zijn ontdooit, kun je met de bladerdeegblaadjes de springvorm bekleden.

Zet een pan op het vuur en bak het spek uit. Doe er een beetje olie bij en voeg de gesneden preien toe. Laat dit rustig bakken tot de prei helemaal zacht en glazig is geworden. Doe ondertussen vier eieren in een schaal en klop de crème fraiche erdoor. Doe een derde deel van de kaas door het eimengsel  Doe wat peper en zout erbij. Doe het spek/prei mengsel in de springvorm. Verdeel daaroverheen het eimengsel. Vouw het bladerdeeg naar binnen toe. Bestrooi de taart met de kaas. Zet het 25 minuten in de oven.

Fotorecept

quiche lorraine

Bak de prei en spek

Quiche lorraine

Bekleed de springvorm

Quiche lorraine

Maak het eimengsel

quiche lorraine

Vouw de bladeren naar binnen

quiche lorraine

Verwijder de taart uit de vorm

quiche lorraine

Up close

Eet smakelijk! Wat is jouw favoriete quiche gerecht?

quiche lorraine

cropped-LogoColorNoText.jpeg