De beste inspiratie voor gerechten vind ik op 24 kitchen. Ik kijk ook graag de kookprogramma’s voor alle handige tips. Urenlang kunnen we de series kijken die Jamie Oliver maakt, fantastisch! Dit recept hebben we gevonden op 24 kitchen, namelijk de kikkererwten quinnoaburger.  Een verrassend lekker recept, heerlijk als je een dagje geen vlees wilt eten en het is een mooie vervanger voor een hamburger, een kikkererwten quinoaburger. In dit blog lees je het recept en zie je het eindresultaat van het gerecht.

kikkererwten quinoaburgerKikkererwten quinoaburger

kikkererwten quinoaburger

Ingrediënten 2 personen

♥ 200 gram quinnoa

♥ 400 gram kikkererwten uit pot

♥ 1 citroen

♥ 2 eieren

♥ 2 beschuiten

♥ 1 teentje knoflook

♥ 50 ml olijfolie

♥ 1 theelepel komijnzaad

♥ 100 gram cheddar

♥ 4 bruine bolletjes

 Ingrediënten gekarameliseerde uien

♥ 2 rode uien

♥ 1,5 eetlepel honing

♥ 2 eetlepels frambozenazijn

Groente

♥ 1/2 bakje cherry tomaatjes

♥ blaadjes sla

kikkererwten quinoaburger

close up

Het recept

Zet de oven aan en verwarm deze voor op 180 graden. Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking staat beschreven. Voeg 1/3 deel van de kikkererwten toe.

Was en rasp de schil van een halve citroen en pers het sap eruit. Doe in een keukenmachine of stamp en meng met een lepel de rest van de kikkererwten, eieren, beschuit, knoflook, citroensap en rasp, olijfolie, komijnzaad, zout en peper door elkaar.

Doe de quinoa in een kom en voeg het kikkererwtenmengsel toe. Maak hier 4 burgers van.

Snijd ondertussen de uien in ringen. Doe een beetje olie in een pan en leg de uienringen erin. Fruit ze ongeveer 5 minuten. Doe de honing erbij en de frambozenazijn. Laat het ongeveer 5 minuten sudderen.

Zet nog een pan op het vuur en bak de burgers 2 minuten aan beide kanten. Leg ze op een bakpapier en doe ze in de oven. Verdeel cheddar over de burgers en bak ze 5 minuten in de oven.

Snijd de tomaatjes door de helft en was de sla. Beleg de broodjes met sla, de kikkererwten quinaburger, doe dan de gekaramellisserde uien erover en de tomaat. Je kunt er eventueel nog wat curry overheen doen als je dat lekker vind.

Smikkelen geblazen, geniet van je kikkererwten quinoaburger!

kikkererwten quinoaburger

Jum!

Vind dit recept en een instructievideo op 24 kitchen.

kikkererwten quinoaburger

logo