Dit helpt tegen maagklachten!

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

december 4, 2016

Ik drink het regelmatig, een kopje kamillethee. Het is een lekkere zachte thee. Deze thee heeft mooie gezonde eigenschappen. De etherische olien (chamazuleen en bisabolol)  en andere werkzame stoffen (zoals flavonoiden, looistoffen en valeriaanzuur) uit de bloemkopjes van de kamille hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Gebruik ze tegen aandoeningen van het spijsverteringsstelsel en de luchtwegen, die een ontsteking als oorzaak hebben. Het helpt ook tegen huidaandoeningen zoals acne, abcessen, slecht genezende wonden en nagelbedontsteking. Kamille is op meerdere manieren toe te passen, maar in dit blog ligt de focus op kamillethee tegen maagklachten.

kamillethee tegen maagklachtenKamillethee tegen maagklachten

Drink regelmatig een kopje kamillethee als je last hebt van maagklachten, misselijkheid, braakneigingen en darmontsteking. Bezoek uiteraard altijd de huisarts, vooral als je klachten verergeren en je hierbij koorts krijgt.

Recept Kamillethee

Om de kamillethee te maken heb je niet veel nodig:

♥ 2 theelepels kamille

♥ 150 ml gekookt water

Doe de kamille in een theepot en voeg daar het gekookte water toe. Laat de thee 10 minuten trekken in een afgesloten pot. Zeef daarna de thee. Je kunt 3-4 koppen van deze thee drinken verdeeld over de dag. De thee is zowel warm als koud goed te drinken.

Verse kamille of kant en klare zakjes?

Mijn voorkeur gaat uit naar verse/gedroogde kruiden in plaats van kant en klare theezakjes uit de supermarkt. De concentratie van kamille heb je dan namelijk niet in de hand en er kunnen chemische processen aan vooraf zijn gegaan, waardoor de werking niet zo goed is.

Mijn advies is kies altijd voor de gedroogde/verse variant als je kamille thee wilt drinken vanwege de geneeskrachtige eigenschappen. Wil je de thee kopen, dan raad ik Jacob Hooy aan. Een zakje kost EUR 6,00 voor 2 x 50 gram.

kamillethee tegen maagklachten

Let op als je medicatie gebruikt, wees dan voorzichtig met het gebruik van kruiden. Raadpleeg altijd eerst je apotheek of deze combinatie raadzaam is voor jou.

Wil je nog meer thee maken?

Matcha thee maken

Gemberthee als medicijn

Muntthee met gember en citroen

♥ Drie soorten thee waardoor jij je beter voelt

Yogi tea

cropped-LogoColorNoText.jpeg

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op