Lekker slapen met een kamerplant op de slaapkamer

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

september 10, 2017

Onlangs was ik op het Blogger by Nature event en daar kwam ik in aanraking met de Kalanchoë kamerplant, of beter gezegd de slaapkamerplant. Persoonlijk heb ik nooit geen planten op mijn slaapkamer gezet. Geen idee waarom eigenlijk. Inmiddels staat er een kamerplant op de slaapkamer, omdat deze een verrassende gezonde eigenschap heeft!

Kamerplant op de slaapkamer

Dat maakt me blij. Zo word je af en toe verrast met iets waar je nog geen weet van hebt en dat ik direct wil omarmen! Waarom zou jij nou ook deze kamerplant op je slaapkamer moeten zetten? Naast dat hij minimale verzorging nodig heeft, in heel veel kleuren verkrijgbaar is en veel mooie bloemen geeft is er nog een verrassende eigenschap, namelijk hij produceert ‘s nachts zuurstof! Is dit bijzonder? Jazeker, normaal gesproken produceren planten overdag zuurstof. Die planten hoef je dus niet op je slaapkamer te zetten, maar die zet je liever in de woonkamer.

Raam open of dicht

Vaak slapen wij met het raam dicht, vanwege alle herrie die Amsterdam West met zich mee kan brengen. Ik heb twee kleine luchtroosters, die ik vaak wel open heb staan. Zo heb je toch een klein beetje ventilatie in de nacht. Ik merk vooral in de winter als de luchtroosters minimaal open staan vanwege de kou, dat de ramen beslaan en dat ik soms niet helemaal fris wakker wordt. Volgens mij heb ik dan een klein zuurstofgebrek. Oeps!

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat verse lucht een diepere slaap bevordert en een beter uitgerust gevoel oplevert. Woon je in een rustige,  meer landelijke omgeving, dan raad ik je aan om altijd met je raam op een kier te slapen.

Waar zet je de plant neer

Een tip nog: Als je een kamerplant op de slaapkamer plaatst, zet hem dan niet op je vensterbank. Als je namelijk gaat slapen en je doet de gordijnen dicht, dan hebt je niets meer aan de gezonde eigenschappen van deze plant!

Benieuwd naar andere manieren om aan je luchtkwaliteit in huis te werken? Dit kan bijvoorbeeld ook met zoutkristallen of met edelstenen op je slaapkamer!

Meer lezen over slapen?

En, neem jij een kamerplant op de slaapkamer?

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op