Ja echt waar. Zo gezond is ananas!

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

augustus 11, 2018

Ananas is niet alleen heel lekker. Deze tropische vrucht zit ook vol voedingsstoffen. Deze hebben bovendien allerlei voordelen voor je gezondheid. Dit zijn acht redenen om vaker ananas te eten, want zo gezond is ananas !

zo gezond is ananas

Zo gezond is Ananas

# 1. Goed voor spieren en gewrichten

Ananas bevat een bijzonder stofje: bromelaïne. Dit helpt niet alleen eiwitten beter af te breken, maar heeft ook een zuiverende werking op spieren en gewrichten. Maak eens kerriesoep met ananas als je last hebt van stijve of pijnlijke spieren.

# 2. Gezonde darmen

De bromelaïne in ananas heeft niet alleen een zuiverende werking op spieren en gewrichten, maar ook op onze darmen. Daarnaast helpt de stof bij de vertering van eiwitten en het afbreken van andere voedingsstoffen.
Ananas is bovendien rijk aan vezels, die de spijsvertering stimuleren. Met een portie van deze vrucht zorg je dus goed voor je darmen. Houd het trouwens bij één tot twee porties per dag als je 10 kilo wilt afvallen. Ananas bevat namelijk behoorlijk wat fructose en dat is minder goed voor je gewicht.

# 3. Mooie huid

Ananas draagt ook bij aan een mooie huid door de grote hoeveelheid vitamine C die de vrucht bevat. De vitamine bevordert de aanmaak van collageen, zuivert je huid en gaat huidbeschadiging en veroudering tegen. Zet ananas dus op je boodschappenlijstje voor een stralende, gladde en gezonde huid.

# 4. Sterke botten

Ananas is bijzonder rijk aan mangaan en dat is goed voor je botten. Het mineraal speelt namelijk een belangrijke rol bij de opbouw en het herstel van je botten. Met één portie ananas krijg je een groot deel van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid mangaan binnen.

# 5. Goed voor je luchtwegen

Ananas kan verlichtend werken als je last hebt van je luchtwegen. Daarvoor zijn vooral bromelaïne, vitamine C en bètacaroteen verantwoordelijk. Deze stoffen werken namelijk zuiverend op de luchtwegen.
Als je last van slijm in je luchtwegen en bijholtes, dan helpen vooral bromelaïne en vitamine C dit te verdrijven. Bij verkoudheid eet je dus beter geen sinaasappel, maar ananas!

# 6. Scherp zien

Ananas is ook goed voor je ogen. Dat komt vooral door de aanwezigheid van bètacarotenen. Deze stoffen staan erom bekend dat ze oogklachten helpen voorkomen die samenhangen met het natuurlijke verouderingsproces. Ananas helpt je om goed te blijven zien naarmate je ouder wordt.

# 7. Gezonde mond

Ananas werkt samentrekkende op weefsels en dat is onder andere goed voor je mond. De vrucht helpt namelijk terugtrekkend tandvlees en loszittende tanden te voorkomen. Hetzelfde doet ananas voor je huid en spieren, zodat je spieren krachtig blijven en je huid niet verslapt. Het kan zelfs werken bij haaruitval.

# 8. Goed voor je bloeddruk

Ananas is een goede bron van kalium. Dit mineraal helpt onze bloedvaten te ontspannen, zodat het bloed goed kan stromen. Dat is goed voor de bloeddruk en daarmee goed voor je hart.
Zo gezond is ananas! Ik hoop dat dit artikel je inzicht heeft gegeven in de gezonde voordelen van ananas. Ken jij nog meer gezonde eigenschappen van deze lekkere vrucht? Deel ze dan hieronder in de reacties!

Meer lezen over gezonde voeding?

zo gezond is ananas

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op