Italiaanse gerechten van afgelopen maand!

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

augustus 7, 2016

In dit fotoblog  laat ik je een overzicht zien van de lekkerste hapjes van afgelopen maand. Zoals je ziet ben ik gek op Italiaanse gerechten, maar dan met veel groente en een beetje pasta! Veel mensen weren de pasta, vanwege de koolhydraten. Dat vind ik wat te extreem. Je kunt prima pasta eten, als je kiest voor een goede verhouding en alles met mate natuurlijk.

Zorg dat je meer groente dan pasta gebruikt, maak gebruik van noten en/of zaden en wees zuinig met kaas. Het Mediterrane dieet is als een van de gezondste diëten wereldwijd bevonden. Wees dus niet bang voor een beetje koolhydraten, die heb je echt wel nodig hoor. Gebruik weinig vlees of kies voor vis.

italiaanse gerechtenItaliaanse gerechten

Dit is een Orichiette ovenschotel met gekruide gehaktballetjes. Orichiette is Italiaans voor oortjes, daar lijken ze ook wel op. Het komt uit het zuiden van Italië en is een echt streekgerecht.

italiaanse gerechten

Orichiette

Pizza Gorgonzola

Als je mijn blog vaker leest, dan heb je deze vast al voorbij zien komen. Wil je hem zelf ook gaan maken. Lees dan het recept.

italiaanse gerechten

pizza gorgonzola

Ik had nog een pizzabodem over en als lunch hebben we een halve pizza met drie kazen gemaakt. Lekker van alle restjes uit de koelkast. Dit is mijn helft, de andere helft was voor de boyfriend!

italiaanse gerechten

Pizza met drie kazen

Panzanella

Panzanella is iets wat wij regelmatig thuis maken. Zo makkelijk als je nog oud brood hebt en restjes in je koelkast hebt liggen. Ik heb al eerder meerdere recepten voor Panzanella gegeven. Lees de recepten hier.

Italiaanse gerechten

Panzanella

Lasagne

Lasagne is mijn favoriete gerecht ever. Je kunt 100.000 verschillende varianten maken en ik blijf me verbazen over hoe lekker ik dit vind. Ik eet eigenlijk ook altijd teveel hiervan, dat is dan misschien niet zo goed ;).

italiaanse gerechten

Lasagne

italiaanse gerechten

De lasagne op het bord

Reactie op Instagram: Very impressive. We like it when home connoisseurs enjoy good food. Show us some more

Welke Italiaanse gerechten maak jij het liefst? Uit een bepaalde streek en met speciale ingrediënten? Laat het me weten, leuk!

Meer recepten lezen

italiaanse gerechten

logo

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op