Ik zag deze week een zak met verse cranberries liggen tijdens het boodschappen doen. De cranberries worden in september en oktober geplukt en worden vaak gecombineerd met wild. Deze super vruchtjes zijn zurig en bitter, maar hebben een aantal fantastische eigenschappen. Cranberries hebben namelijk een bepaald soort zuur die ervoor zorgt dat bacteriën die een blaasontsteking veroorzaken niet de blaas in komen. Het is dus een preventieve manier om blaasontsteking te voorkomen. Het is dus geen behandelwijze, ga bij klachten altijd naar je huisarts. Gebruik gedurende de maanden september, oktober en november cranberries bij je maaltijd of als gezonde smoothie om je weerstand te helpen. Voor een optimale ondersteuning van je gezondheid maak ik deze herfstige cranberry smoothie. Lees mijn recept.

cranberry smoothieRecept voor Cranberry Smoothie:

 

♥ 100 gram verse cranberries

♥ 2 grote mokken afgekoelde groene thee

♥ 1/2 bakje aardbeien

♥ 1 blender

♥ schaal of bak

Healthy cocktail

Ik gebruik voor dit recept een blender, omdat ik graag ook de velletjes van de cranberries in de smoothie wil verwerken. Je kunt uiteraard ook een sapmachine gebruiken als je een gladde sap wilt of zeef na het blenderen het sap.

Begin met het zetten van thee. Vul 2 mokken met gekookt water. Wacht even een minuut en voeg dan een zakje groene thee toe. Laat de thee een paar minuten trekken en laat het afkoelen. Doe niet direct de groene thee in de mok als het water net gekookt heeft. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat de groene thee reageert en een bittere smaak afgeeft. Dat willen we niet.

Gebruik een schaal of bak om de cranberries en de groene thee samen te voegen. Begin met een deel van de cranberries en een 1 mok groene thee. Blender de cranberries tot er een gladde sap ontstaat. Het is de bedoeling dat er velletjes in de sap blijven. Voeg alle cranberries toe en blender alles glad.

Voeg nu de aardbeien toe om te zoeten en voeg ook de andere mok met groene thee toe aan het geheel. Blender alles door elkaar en vul een glas. Mocht je geen velletje willen in je sap, dan kun je ervoor kiezen om hem te zeven

Geniet van deze gezonde en herfstige Cranberry Smoothie!

Preventief met supplementen

Heb je regelmatig last van blaasontstekingen, dan kun je preventief supplementen nemen. Kies dan voor een hoog gedoseerd supplement met cranberry, vitamine C en D-mannose zoals bijvoorbeeld de Solgar Cranberry. Deze kost 19,15 voor 60 plantaardige capsules.

cranberry smoothie

cropped-LogoColorNoText.jpeg