Deze herfstsmoothie wordt een trend!

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

november 13, 2016

Het is nog steeds het seizoen van de Cranberry, vandaar dat ik vandaag nog een keer een herfstsmoothie met cranberry plaats. Dit is een hele lekkere sinaasappel cranberry smoothie, die door de sinaasappel fruitig zoet is. Om het nog rijker van smaak te maken, doen we er nog een paar aardbeitjes bij. Maak dit super simpele recept en krijg jouw hoognodige portie fruit binnen. Het mooie aan dit recept is dat je alles van de vrucht gebruikt en dus ook de vezels drinkt. Deze zijn erg belangrijk voor een gezonde spijsvertering en darmwerking, hoezo? Lees verder voor het antwoord en voor het recept!

herfstsmoothieSmoothie Sinaasappel Cranberry

Vezels en darmwerking

Een heel klein stukje van de spijsvertering vindt plaats in de dunne darm. Daar bevinden zich darmvlokken (villi), die als een soort filter werken. Hier worden de onverteerbare afvalstoffen van de bruikbare voedingsstoffen gescheiden. De villi kunnen dichtslibben, waardoor de juiste voedingsstoffen niet meer worden opgenomen. Vezels zorgen ervoor dat dit dichtslibben niet gebeurd en dat de darmvlokken hun werk blijven doen.

Het dagelijks eten van vezels uit bijvoorbeeld fruit, is zeer belangrijk om de darmvlokken gezond te houden. Lees meer over hoeveel vezels je per dag nodig heb in mijn artikel: Prikkelbare darm en vezels.

Benodigdheden

Voor het maken van een heerlijke herfst smoothie hebben we de volgende ingrediënten en benodigdheden nodig.

♥ 100 gram cranberries

♥ 3 perssinaasappels

♥ 1/4 bakje aardbeien

♥ Blender

♥ Bak/schaalimg_7934

 

Herfstsmoothie maken

Pers 3 sinaasappels uit met een pers. Doe in een hoge schaal de cranberries en doe de ontkroonde gewassen aardbeien er bij. Doe een scheutje sinaasappelsap in de schaal en begin te blenderen. Voeg steeds een beetje extra sinaasappelsap toe, tot alles goed gemengd en gepureerd is.

Vul 2 mooie glazen met deze herfstsmoothie sinaasappel cranberry en maak hem af met een rietje.

herfstsmoothie

Meer lezen?

Zin in meer cranberry recepten? Herfstspecial: Cranberry Smoothie met groene thee

Be healthy!

herfstsmoothie

cropped-LogoColorNoText.jpeg

 

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op