Voor mijn opleiding tot Natuurvoedingsadviseur leer ik over de verschillende vitamines en mineralen. Een ontzettend interessant onderdeel van de opleiding, want wat weet je nou eigenlijk echt van vitamines? Vaak hoor je van mensen zoals je moeder: “het is belangrijk om  fruit te eten, omdat daar veel vitamines inzitten”. ‘Oké’ kun je dan denken en dan overgaan tot de orde van de dag. Of wat ik daarna denk, maar wat doen die vitamines dan voor mij? En: welk fruit moet ik dan eten? Wat heb ik op dit moment nodig? Ik kan een appel gaan eten omdat ik dat lekker vind en daar nu trek in heb, maar heeft mijn lichaam daar behoefte aan?  

Vitamine A

Tja, vitamine A. Wat is het en wat moet je ermee? Op internet kom je veel technische informatie tegen. Leuk voor een natuurvoedingsadviseur, maar lekker boeiend voor de meesten. Praktisch is het toverwoord.

Wat levert vitamine A jou nou eigenlijk op?

Mooi en gezond haar! Ga eens in de spiegel kijken. Is je haar dof of glanst je haar? Natuurlijk niet van toepassing als je: a)→ net bij de kapper vandaan komt en een keratine/kleurbehandeling hebt gedaan of; b)→ je haar hebt ingevet met een lekkere wax of glansgel. Ik bedoel gewoon als je net uit je bed komt en op de badkamer in de spiegel kijkt. Hoe ziet dan de kwaliteit van je haar eruit? Is je haar dof, bedenk dan eens wanneer je voor het laatst één van de volgende producten hebt gegeten:

♥ haring en heilbot

♥ eieren en volle zuivelproducten

♥ spinazie, boerenkool, bloemkool en spruiten

♥ pompoen, wortelen en zoete aardappelen

♥ krentenbrood en sterrenkers

♥ appels en abrikozen

♥ knoflook en palmolie

Alcohol, koffie, thee en cola zorgen voor een verminderde opname van vitamine A

Weg met dof haar

Is je haar dof en heb je de bovenstaande producten nogal weinig gegeten of heb je ze wel gegeten, maar juist errug veel koffie gedronken de laatste tijd? Probeer eens om te minderen met de koffie en drink kruidenthee in plaats van zwarte thee of cola. Eet eens 2 weken geregeld producten uit bovenstaande lijst. Ik ben erg benieuwd wat je resultaten hiermee zijn!

Smoothies

Ik plaats  twee smoothies op mijn blog speciaal om je haar in topconditie te krijgen! – Groovy Grapes – Paprikaatjessap Recepten zijn van Kasia Vermaire Succes!

vitamine a

cropped-LogoColorNoText.jpeg