Groentefrietjes uit de oven

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

mei 17, 2015

Ik word blij van mooie kleurtjes op mijn bord. Het is gezond om verschillende soorten kleuren in je maaltijd te verwerken. Dit komt door de stoffen, ook wel fytonutrienten genoemd, die de groentes een specifieke kleur geven. In dit blog lees je een recept voor groentefrietjes gemaakt van verschillende kleuren wortels. Lekker en gezond :)!

Groentefrietjes

In groene groente zit chlorofyl die de groene kleur geeft. De chlorofyl ontstaat door zonlicht en is very healthy voor je lijf! Het is namelijk zuiverend voor je lichaam en groene bladgroente bevatten alle vitamines, mineralen en spoorelementen die we nodig hebben. Meer weten over chlorofyl dan raad ik dit blog aan van Jesse van der Velde.

In dit gerecht geen groene groente, maar ik kies voor paars, geel en wit. Ook die kleuren komen door een stof, fytonutrient, die de groente de kleur geven.  In paarse groente zitten anthocyanen die ervoor zorgen dat vrije radicalen in je lichaam worden bestreden en je daardoor langer gezond houden. Eet daarom dus ook af en toe bijvoorbeeld aubergine, bramen of blauwe druiven.

Witte groente zijn afkomstig van de look familie. Denk bij witte groente aan knoflook, ui en bloemkool. In witte groente zit allicine. Deze fytonutrient is een soort natuurlijke antibiotica. Ook witte groente zijn erg zuiverend voor je lijf. De gele wortels bevatten veel vitamine A, goed voor je ogen!

Ingrediënten voor 2 personen:

Let’s make dinner!  We hebben de volgende ingrediënten nodig.

♥ gele wortel

♥ paarse wortel

♥ 1 pastinaak

♥ gedroogde tijm

♥ zeezout

♥ olijfolie

Zet de oven aan en verwarm deze voor tot 200 graden. Snijd de wortels en de pastinaak in repen en verdeel ze over de ovenschaal, doe er zeezout en tijm overheen. Doe wat olijfolie in de ovenschaal en hussel de wortels er goed doorheen. Zet 30 minuten in de oven. Ga regelmatig kijken en draai tussendoor de wortels om. Je kunt er nog wat vlees bij bakken of gewoon lekker met een yoghurtdip de groentefrietjes opeten.

groentefrietjes

eet smakelijk

Eet smakelijk!

Meer recepten lezen

groentefrietjes

logo

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op