Lekker & Gezond. Groente uit de oven!

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

augustus 13, 2015

Hoe vaak eet je eigenlijk wortels? Maken ze onderdeel uit van je wekelijkse patroon? Voordat we supermarkten hadden was dit een van de vaste ingrediënten van onze maaltijden, naast onder andere knollen, noten en zaden. Goed voor de nodige portie vitamine en mineralen.  Heel goed dus om in je wekelijkse patroon te verwerken. Wortels heb je in verschillende kleuren en daarmee krijg je weer voldoende van de verschillende fytonutrienten binnen. Eet dus liever verschillende gekleurde wortels, dan dat je alleen maar voor de oranje variant gaat. In dit blog lees je een eenvoudig recept voor groente uit de oven.

Groente uit de oven voor 2 pers.

Dit is een heel simpel gerecht en geschikt voor iedere doordeweekse avond. Wat heb je hiervoor nodig?

♥ mix van gekleurde wortels

♥ zoete aardappels

♥ 2 teentjes knoflook

♥ olijfolie

♥ peper en zout

Start cooking!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de wortels onder de koude kraan goed en schraap ze verder schoon met een schilmesje. Schil en snijd de zoete aardappel in dikke plakken.

Maak kleine partjes van de teentjes knoflook en doe alles in een ovenschaal. Doe er peper en zout op naar smaak en druip wat olijfolie over alle groente en hussel even door elkaar. Je kunt eventueel nog wat extra kruiden toevoegen, net wat jij lekker vind.

Ze de ovenschaal in de oven en laat het 30 minuten bakken.

groente uit de oven

doe alles in een ovenschaal

Verdeel de ingrediënten over twee borden. Ik heb nog een stukje vlees erbij gebakken. Je kunt kiezen voor ieder soort vlees om bij je groente te eten. Of maak het zonder vlees en maak portobellos uit de oven met wat roomkaas. Geniet van je groente uit de oven!

groente uit de oven

lekker met een stukje vlees erbij.

Meer recepten lezen

I love it! Eet smakelijk!

Groente uit de oven

logo

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op