Soep is een heerlijk gerecht voor in de winter en je kunt er lekker mee variëren.  Vandaag maak ik een lichte maaltijdsoep met de restjes die ik nog in huis heb liggen. Ik had allerlei wilde ideeën voor nieuwe soepen, alleen daarvoor moest ik zoveel producten kopen dat ik heb besloten om lekker creatief de overgebleven restjes te gaan gebruiken. Het wordt een groene peultjessoep op courgette basis. Courgette is een lekker en gezond product. Het bevat weinig calorieën, is licht verteerbaar en bevat veel vezels voor een goede darmwerking. In dit artikel een recept groene soep met peultjes.

Groene soep met peultjes

Voor deze peultjessoep heb je de volgende ingrediënten nodig.

♥ 4 eetlepels olijfolie

♥ 1 rode ui gesnipperd

♥ 2 eetlepels tarwebloem

♥ 1 courgette in stukjes

♥ 1 bouillonketeltje groente – of bouillonblokje

♥ peultjes

♥ gerookte kip

♥ staafmixer

♥ 400 ml water

♥ afbakbroodjes

♥ kruidenkaas

Stap voor stap recept:

Verhit 4 eetlepels olijfolie en doe de gesnipperde rode ui in de pan. Fruit dan de ui 4 minuten op hoog/middelmatig vuur. Zet een kookwekker, zodat je het precies kunt meten. Voeg daarna 2 eetlepels tarwebloem toe en bak deze 2 minuten mee oplaag/middelmatig vuur. Gebruik ook hier de kookwekker.

Voeg dan de courgette in kleine stukjes toe en roerbak deze 2 minuten mee op middelmatig vuur. Doe ondertussen 400 ml water in de pan en het biologische bouillonblokje. Breng deze aan de kook en laat het dan 10 minuten zachtjes doorkoken op laag vuur met de deksel op de pan.

Breng de soep op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en laat het dan even afkoelen. Gebruik de staafmixer om de soep te pureren. Voeg daarna 500 ml water toe. Breng opnieuw aan de kook en laat deze dan 10 minuten zachtjes doorkoken.

Snijd dan de peultjes in stukjes. Snijd ook de gerookte kipfilet in stukjes. Voeg beide toe en verwarm deze.

Serveertip:

Vul een kom met de soep. Maak bij de groene soep met peultjes verse afbakbroodjes met kruidenkaas. Eet smakelijk.

Meer lezen over soepen

Liever een andere soep, zoals een tomatensoep?

groene soep met peultjes
 cropped-LogoColorNoText.jpeg