Gisteren ben ik met ex- collega’s sushi wezen eten bij Sono in Amsterdam West.  Vijf rondes waarin je iedere keer vijf nummers mag uitkiezen van de kaart. Met rammelende maag gestart, maar tijdens ronde drie toch echt moeten opgeven. Ontzettend lekker, maar het is zo veel! Vandaag dus maar even een dagje wat minder eten. Mijn vriend gaat naar een beurs aan de andere kant van het land. Dat zijn vaak uitputtende dagen waar je wel wat extra’s kunt gebruiken. Daarom beginnen we de dag met een echte groene smoothie gevuld met spinazie en andere rauwe groenten.  

 Groene smoothie spinazie

♥ 1 komkommer

♥ 1 appel (Granny Smith)

♥ een bekertje spinazie

♥ 2 bleekselderijstengels

♥ water

Verse spinazie van eigen bodem is alleen verkrijgbaar vanaf maart tot en met augustus. Ik gebruik daarom een bekertje spinazieblokjes uit de vriezer.  Laat dit vooraf ontdooien of gebruik de ontdooi stand in de magnetron. De magnetron is alleen aan te raden in uiterste gevallen. Laat de spinazie bij voorkeur ontdooien in een bekertje in de koelkast. Laat het liever niet buiten de koelkast ontdooien.

Zodra de spinazie op kamertemperatuur komt, duurt het ongeveer 2 uur voordat bacteriën vrij spel hebben om het bedervingsproces van je eten op te starten. Dan doe je dus uiteindelijk meer kwaad dan goed voor je lichaam.

In de blender:

Schil de komkommer en snijd deze in plakjes. Schil daarna ook de appel en snijd deze in kleine blokjes. Doe de komkommer en de appel met 100 ml water in de blender. Blender dan even kort alles door elkaar heen.

Snijd de bleekselderij in stukjes. Voeg de stukjes met de ontdooide spinazie toe in de blender met nog eens 100 ml water. Blender alles een halve minuut. Voeg eventueel nog extra water toe.

Geniet van je groene smoothie en eet smakelijk!

Meer lezen smoothies

Groene smoothiecropped-LogoColorNoText.jpeg