Granaatappelsap vers van de pers!

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

februari 7, 2016

Op 24 kitchen zag ik een van de koks een granaatappel persen op een citruspers voor verse granaatappelsap. Dat moet ik ook proberen! Vlak bij mij om de hoek is een klein supermarktje waar ook altijd verse granaatappels liggen. Ik heb ze nog nooit gekocht, ondanks dat ik wel regelmatig de pitjes eet, maar de smaak van het sap ken ik eigenlijk nog niet. Tijd om dat uit te gaan proberen.

Granaatappelsap

Granaatappel is een vrucht oorspronkelijk uit Perzië en wordt gekweekt rond de Middellandse Zee, het Midden-Oosten, Afghanistan, India en de Kaukasus. Niet echt een Hollandse alledaagse vrucht en ook niet in iedere supermarkt te verkrijgen. Wel ontzettend gezond. Het zit boordevol vitamine C en bevat veel antioxidanten.

Opmerkelijk aan de granaatappel is dat bij een beetje vreemder is dan andere vruchten. Bij de meeste vruchten is het vruchtvlees namelijk gezonder dan het sap. Bij de granaatappel is eigenlijk het sap gezonder dan het vruchtvlees. Het is daardoor ideaal om te persen.

Benodigdheden voor 2 glazen sap

Zet alvast 2 glazen klaar, leg een snijplankje neer en gebruik een elektrische citruspers. Een handpers is ook mogelijk, maar de granaatappel perst niet zo makkelijk als een sinaasappel, dus voor je eigen gemak zou ik kiezen voor de elektrische pers!
♥ 1 Granaatappel

♥ 3 Sinaasappels

Het recept

Snijd de granaatappel open en schep oppervlakkig de pitjes er alvast uit in een apart bakje. Je kunt deze later gebruiken om ze bijvoorbeeld door je yoghurt te doen. Pers de granaatappel uit op de citruspers.

Voordat je de sinaasappels uitperst zou ik eerst het vruchtvlees dat is achtergebleven ook in het aparte bakje doen. Bewaar dit in de koelkast. Pers nu de sinaasappels uit in de citruspers. Neem 2 glazen en vul deze met het sap.

granaatappelsap

Pas op als je medicatie gebruikt. Granaatappelsap heeft dezelfde werking als grapefruitsap. Beide sappen remmen namelijk een emzym uit de lever, met negatieve gevolgen voor medicijnen en bijwerkingen. Liever niet drinken dus als je medicatie gebruikt.

Tip

Deze slowjuicer genaamd Montana Slowjuicer JT-2013B zorgt voor vers geperste sinaasappelsap, grapefruitsap, citroensap of granaatappelsap in no time! Een prachtig exemplaar, ik wordt er erg blij van! Hij kost EUR 199,99 en is te koop via deze link.

granaatappelsap

Granaatappelsaplogo

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op