We worden met zijn allen een stuk bewuster en we vinden het belangrijk dat we ons lichaam op een juiste manier voeden. Daarnaast zijn er steeds meer mensen die een glutenintolerantie hebben. Speciaal voor die mensen en iedereen die snel last heeft van hun darmen en daarom glutenarm willen eten komen er steeds meer van deze producten op de markt. Zoals ook Teff. Ik werd benaderd door de Teffstore of ik een review wilde schrijven over een van hun producten.

In dit blog review ik dit product en ga ik ook één zak weggeven bij de winactie! Lees verder hoe je kans kunt maken op een zak hongerstillend Dieet Teff van 750 gram met vanillesmaak!

glutenvrije teffTEFF

Glutenvrij ontbijten

Het ontbijt is het allerbelangrijkste maal van de dag. Tot niet zo heel lang geleden, was er weinig variatie in het aanbod van het ontbijt.

Naast  brood en de lekkere, maar niet zo gezonde croissants en andere bladerdeegproducten had je wat yoghurt of melk waar je suikerrijke ontbijtgranen aan kon toevoegen. Die bestaan nog steeds, maar het aanbod aan ontbijtgranen is behoorlijk veranderd.

Er wordt steeds meer aangeboden dat suikervrij, glutenvrij en 100% natuurlijk zonder toevoegingen is. Wat fijn!

glutenvrije teff

750 gram zak

Inhoud van het pakket:

Teff is een glutenvrije graan dat oorspronkelijk uit Ethiopie en Eritrea komt. Het graan is super voedzaam. Het pakket geeft aan 3-4 eetlepels Teff toe te voegen aan je yoghurt. 30 gram Teff levert 450 kcal aan energie.

Glutenvrije Teff dieet bevat kelpextract, wat rijk is aan jodium. Jodium is een spoorelement wat we eigenlijk te weinig binnen krijgen via onze voeding. Te weinig jodium kan leiden tot problemen met de schildklier.

Wat zit er in per portie 30 gram

 Water  2,4 gram
 Eiwit  4,0 gram
 Koolhydraten  22,0 gram
 Natuurlijke suikers  0,5 gram
 Vet  0,7 gram
 Vezels onverteerbaar  2,4 gram
 Vezels verteerbaar  6 gram
 Vitamine A  2,7 IU
 Vitamine B1  0,12 mg
 Vitamine B2  0,09 mg
Vitamine B3  1 mg
Vitamine B6  0,15 mg
Vitamine B9 – B11  0,06 mg
Vitamine E  0,03 mg
Vitamine K  0,6 ug
Cholin  3,9 mg
Zout  3,6 mg
Kalium  129,6 mg
Calcium  54,4 mg
Magnesium  55,6 mg
IJzer  2,3 mg
Zink  1,1 mg
Koper  0,24 mg
Selenium  1,3 ug
Mangaan  2,7 mg
Fosfor  129,6 mg
Jood 67 mg

Ontbijt recepten

Ik ken Teff niet en daarom heb ik 2 eenvoudige ontbijtreceptjes bedacht om het product uit te testen.

glutenvrije teff

Recept 1

Glutenvrije TEFF met kaneel

♥ 3-4 eetlepels Teff

♥ Geitenyoghurt

♥ kaneel

Dit is een lekker begin van de dag. Er zit weinig smaak aan het product. Door kaneel toe te voegen aan de yoghurt krijg je een rijkere smaak. Staat ook erg leuk als topping!

glutenvrije teff

Recept 2

Glutenvrije TEFF met chia zaad

♥ 3-4 eetlepels Teff

♥ 1 eetlepel chia zaad

♥ Geitenyoghurt

♥ Agavesiroop of honing

Voor wat extra omega 3 kun je een bakje Teff maken en voeg je wat Chia zaad toe. Om het geheel wat zoeter te maken kun je honing of agavesiroop toe voegen.

Review glutenvrije TEFF

Bij beide ontbijtjes heb ik de hele ochtend geen trek meer gehad. Het houd je bloedsuiker stabiel. Wel is het raadzaam om wat lekkere extraatjes toe te voegen. Als je alleen Teff met yoghurt zou doen, dan is het namelijk wel erg saai van smaak.

Ik wordt erg blij van het gehalte Jodium in dit graan. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid jodium is 150 mg. Dat is vergelijkbaar met 6-7 boterhammen waar bakkerszout aan toe is gevoegd.  Met vier eetlepels van Teff heb je ongeveer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen. Erg fijn, want ik eet zeker geen 7 boterhammen op een dag, maar een bakje met Teff en later op de dag een paar boterham moet wel lukken!

Ook vezels vind ik erg belangrijk in mijn voeding. Je hebt dagelijks ongeveer 30-40 gram vezels nodig. In dit ontbijtje met 4 eetlepels van dit product heb je ongeveer een kwart van het aantal vezels binnen voor een dag. Dat is een goed begin van de dag!

Ik vind het een mooie toevoeging om een paar dagen per week te eten als ontbijt. Goed voor de afwisseling en vol van goede stoffen.

Lees ook deze blogs

logo