Yes, lekker! Ik heb weer coaching vandaag bij Francina van den Berg. We spreken altijd op maandag af. Dit is mijn beste dag in de week. Overdag lekker werken en ‘s avonds ga ik altijd naar zangles. Iets wat ik echt fantastisch vind om te doen en dat iedere week. Daarom is maandag mijn beste dag. Mijn vorige sessie was alweer even geleden. Dat was een heftige sessie. Francina stelde me vragen, maar kwam zo snel tot de kern dat ik daar vrij snel zat te janken. Bijzonder, ik huil bijna nooit namelijk. Vandaag geen janksessie 😉 . Nee, vandaag keihard aan de slag met mijn bedrijf. Ik ga ontdekken wat mijn Gift to the World is! 

Lekker & Gezond Natuuradvies

Ik ben in juli 2017 gestart met mijn bedrijf Lekker & Gezond Natuuradvies. Vanuit dit bedrijf schrijf ik dit blog en probeer ik een inkomen te verdienen met onder andere websitebeheer, bloggen en andere leuke activiteiten. Daarnaast heb ik Healthy Life Academy opgericht samen met twee topvrouwen en organiseren we vier keer per jaar retraites in Nederland om mensen te helpen beter te leren ontspannen, gezond om leren gaan met stressmomenten en tot rust te komen in de natuur. Het is niet de makkelijkste weg die ik heb gekozen om zelfstandig een inkomen te gaan verdienen, maar wel eentje die zo goed voelt dat dit het moet zijn!

Talenten

Als hoogsensitief persoon zul je waarschijnlijk herkennen dat je heel veel talenten hebt. Soms ook juist hele vage talenten. Ik kan abstract denken en dat is voor vele niet te volgen. Dat is soms best lastig, want als niemand het snapt aan wie ligt dat dan? Gelukkig ben ik inmiddels meer hoogsensitieve creatievelingen tegengekomen en wat blijkt we kunnen allemaal vrij vaag zijn en we snappen elkaar.

Nu zijn er een aantal hoogsensitieven die al een stuk verder zijn dan ik. Zij kunnen beter verwoorden wat ze bedoelen en vaak zijn het trainers of coaches. Net zoals Francina, die heerlijk georganiseerd en gestructureerd is. Fijn als je zelf nogal chaotisch en hapsnap denkt, zoals Francina het benoemd.

Wat is jouw Gift to the World?

Die vraag kreeg ik voor mijn kiezen. Jeetje, poe. Ik zit bij Francina regelmatig met mijn mond vol tanden, terwijl ik me normaal gesproken wel kan redden. Ik kan altijd zeer goed benoemen wat ik niet kan, maar wat ik wel kan of waar mijn kracht ligt vind ik erg lastig.

“Wat dacht je van hoogsensitief, stressgevoelig met burnout ervaring en je schrijftalent”, zegt Francina. “Het zijn misschien niet de makkelijkste onderwerpen voor jou, maar jouw verhaal kan anderen inspireren. Het komt uit je hart. Er zijn zoveel vrouwen die kampen met dezelfde problemen waar jij tegenaan bent gelopen, die kun jij helpen. Dat is jouw gift to the world. Wauw….

De gezonde lifestyle, daar is dit blog natuurlijk mee begonnen. Maar als je de ui verder gaat afpellen kom je steeds dichter bij de kern. Waarom ben je die gezonde lifestyle gaan volgen? Ik ben dat gaan doen omdat ik dat moet. Ik ben sneller van de rel dan anderen na bijvoorbeeld een nacht stappen, ik ben al meerdere keren overspannen geweest en ik heb een burn-out meegemaakt.

Mijn omslagpunt/ point of no return was de burnout. Daar moest ik twee jaar van herstellen en nadat ik mijn medicatie had afgebouwd kon ik weer gaan leven. Ik moest alleen wel totaal anders gaan leven, gezonder met rust en regelmaat. Niet leuk als je amper 30 jaar oud bent.

Hoe nu verder?

Francina coacht mij de komende maanden om mij en daarmee indirect jou, mijn lezer, beter te gaan helpen. Ik ga aan de slag en ga een planning maken met onderwerpen waar ik tegenaan ben gelopen en waarvan ik denk dat ze waardevol zijn voor jou. Graag hoor ik ook jouw input, zodat ik dat kan meenemen in de blogs, ebooks en programma’s die ik ga schrijven.

Wil jij je gift to the world ook vinden en gecoacht worden door Business Coach Francina van den Berg, dan kan je haar mailen of bellen. https://www.fashionsolution.nl/francina-berg/ of francina@fashionsolution.nl

Meer lezen over coaching?

Waar loop jij tegenaan op het gebied van hoogsensitiviteit, stress en burnout?

sing