Tijd voor een tweetal gezonde zomersalades. Ik laat twee recepten zien die ontzettend lekker zijn. Je kunt deze eten als lunchgerecht. Ze zijn makkelijk te maken en eenvoudig mee te nemen in een bakje naar je werk. Zo krijg je de benodigde voedingstoffen binnen en het is ook nog eens heel erg lekker!

Gezonde zomersalades spinazie – ingrediënten:

♥ 1 Zak spinazie 300 gram

♥ Vleeswaren rookvlees

♥ Handje aardbeien

♥ Fetakaas

♥ Parmezaanse kaas

♥ Azijn (peersmaak)

♥ Zonnebloempitjes

♥ Lijnzaadolie

Zomersalade met spinazie

Was de spinazie en laat goed uitlekken of neem gewassen spinazie en doe dit in een schaal. Scheur de plakjes rookvlees in stukjes en verdeel over de spinazie. Snijd een aantal aardbeien in vieren en doe deze erbij. Strooi zonnebloempitjes en verkruimeld feta over de salade. Doe een azijn met een lekkere smaak, zoals bijvoorbeeld een perenazijn erdoor en een flinke scheut lijnzaadolie. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en een beetje zwarte peper. Heerlijk!

Ik heb geen aantallen gegeven voor wat je nodig hebt in dit recept. Als je deze salade voor jezelf maakt, dan kun je zelf wel inschatten hoeveel je gaat eten, nietwaar? Het enige wat ik je mee wil geven is dat je moet kijken naar de verhouding. Kies voor veel groente en een klein beetje vlees en kaas. Je begint met hetgene waarvan je het meeste gebruikt, dat ligt onderop. Met de rest bouw je een klein torentje. Met de aardbeien en kaas als finishing touch!

# Gezonde zomersalades Ceasar – ingrediënten:

♥ Sla

♥ Geroosterde nootjes (macadamia)

♥ Citroen

♥ Ei

♥ Paprika

♥ Parmezaanse kaas

♥ Olijfoliegezonde zomersalades

Ceasar Salade

Deze Caesar salade is een verrukkelijke salade zonder vlees. Je kunt eventueel wat gerookte kip toevoegen als je er wel vlees bij wilt. Was de sla en laat deze goed uitlekken. Leg deze als eerste op het bord. Was en snijd de paprika in repen en leg over de sla. Rooster de nootjes. Je kunt zelf bepalen welke nootjes je lekker vind. Ik heb hier gekozen voor macadamia noten. Strooi deze over de salade. Kook een ei en leg deze in plakjes over de salade. Garneer ten slotte met een lekker Parmezaans kaasje, wat citroensap en olijfolie. Doe er wat zout en peper over naar wens.

Drink een glaasje water met wat plakjes citroen erbij. Lekker verfrissend en gezond!

Meer lezen over salades?

gezonde zomersalades

 

cropped-LogoColorNoText.jpeg