5 tips om je gezonde leefstijl weer op te pakken

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

december 24, 2017

Je hebt genoten van de feestdagen, maar wil je gezonde leefstijl weer oppakken. Soms valt dat niet mee. Vooral als je je schuldig voelt, is het moeilijk om weer gezond te gaan eten. Met deze tips lukt het je wel:

gezonde leefstijl

Zo pak je jouw gezonde leefstijl weer op na de feestdagen

 

# 1. Geef niet op

Allereerst, na de feestdagen is het gemakkelijk om de handdoek in de ring te gooien. Niet doen. Dat je een paar dagen of weken meer of ongezonder hebt gegeten, wil nog niet zeggen dat je het komende jaar geen gezonde keuzes kunt maken. Geef je gezonde leefstijl van vóór de feestdagen dus niet op, maar geef jezelf een nieuwe kans.

# 2. Vergeef jezelf

Na kerst en oud en nieuw kun je je schuldig voelen over wat je allemaal hebt gegeten en gedronken. Voorkom dat je hierdoor negatieve gedachten krijgt over jezelf, want dat zorgt alleen maar voor meer schuldgevoelens en stress. Hierdoor ga je eerder meer en ongezonder eten. Wees liever mild voor jezelf, dan is de kans groter dat het je lukt om je gezonde eetpatroon weer op te pakken.

# 3. Schrijf je doelen op en zorg voor overzicht

Na de feestdagen kunnen je doelen verder weg lijken dan ooit. Door je doelen op te schrijven, haal je ze weer dichterbij. Wil je een krachtiger of slanker lijf of meer energie? Schrijf het op en maak een nieuw plan om je doelen te bereiken. Dit kan enorm motiveren.
Als het onmogelijk lijkt om je doelen te halen, maak dan een dagschema met eet- en
beweegmomenten. Dat kan overzicht en houvast geven.

# 4. Blijf weg van de weegschaal

Ga niet meteen na de feestdagen op de weegschaal staan. Dat kan je enorm demotiveren en leiden tot frustratie en stress. Focus liever op het halen van je doelen. De weegschaal kan wachten.

# 5. Terug naar gezond eten

Heb je je doelen en plan ten slotte helder, ga dan naar de winkel en koop gezonde voedingsmiddelen die je lekker vindt, zoals vers fruit en groenten, vers vlees en verse vis. Deze zitten boordevol gezonde vitamines, mineralen, vetten en eiwitten. Kook je maaltijden zelf, dan weet je precies wat je eet.

Zo breng je je lijf na de feestdagen weer in balans met gezonde voedingsstoffen. Wil je afvallen, volg dan een koolhydraatarm dieet.

Meer lezen over gezonde voeding?

Wat doe jij om je gezonde leefstijl weer op te pakken na de feestdagen? Ik ben benieuwd! Deel het hieronder in de reacties.

logo

Je gaat dit ook leuk vinden:

6
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Marlies LentjesSandystefaanvivantsusanzielhuisMarjolein (@goedhardt) Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Lodi
Gast

Hier ga ik eigenlijk weer terug Nasr ‘gewoon doen’ Nu drinken we elke avond wel een wijntje maar daar stoppen we weer mee!

Marjolein (@goedhardt)
Gast

Yep,ook ik moet weer wat strenger voor mezelf zijn en wat vaker nee zeggen. Maar ach het waren top dagen en heb genoten. Nu op naar een fris en fruitig 2018

susanzielhuis
Gast
susanzielhuis

Ga niks anders doen, vind het goed zo! Zie wel weer verder als de baby er is, haha…

stefaanvivant
Gast
stefaanvivant

Mijn goede voornemen is om een weekje later te starten dan iedereen 🙂

Sandy
Gast

Ik ga in 2018 ook flink aan de slag. Wel met hulp want ik heb vermoedelijk een eetstoornis.. ^_^

(Nog een kleine, grafische tip: je header heeft rode tekst op een groene achtergrond, dit is voor een deel van de mensen niet goed leesbaar, het geeft een soort psychedelisch effect. o.a. ook op mijn ogen. Ik kan er duizelig van worden, haha. Probeer het evt eens met licht- of juist donkergroene tekst ;-))