Gezond slapen met behulp van Feng Shui?

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

september 17, 2017

Ik heb altijd al geluk willen beïnvloeden in de meeste positieve zin van het woord. Ik vind het leuk om andere mensen blij te maken. Een les die ik moest leren is dat je eerst jezelf gelukkig en blij moet maken voordat je dat bij andere mensen kunt doen. Momenteel ben ik erg gelukkig en kan ik aan de slag met jou! Nu lijkt het me interessant om een vorm van geluk in je huis te halen. Naast dat geluk gezond voor je is, want je hele emotionele gestel verbetert er door, is geluk ook een aantrekker voor nog meer geluk. Een positieve spiraal! Ik vertel je in dit artikel hoe je meer geluk en gezondheid in je slaapkamer brengt met behulp van Feng Shui.

Wat is Feng Shui

Feng Shui, spreek uit als Feng Sjweej, is een Chinese filosofie en pseudowetenschap die 3000 jaar oud is die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden. Feng Shui betekent letterlijk wind en water. De filosofie zegt dat alles wat de mens maakt, is in wezen niet natuurlijk, maar kan wel met die natuur in harmonie worden gebracht. Het doel is om onze leef- en werkomgeving zo aan te passen dat een harmonieuze stroming van Qi-levensenergie gestimuleerd wordt.

In een eerder artikel heb ik al eens over de slechte luchtkwaliteit in je huis geschreven, doordat we alles supergoed isoleren. Wij hebben daarnaast in de afgelopen 100 jaar zoveel nieuwe apparatuur in onze huizen gehaald en de voorspelling is dat we daar steeds meer last van gaan krijgen. We leven continue in wifi velden en andere niet zichtbare straling. Dit is niet goed voor onze gezondheid. Als je hoog sensitief bent, kun je sneller last krijgen van klachten dan wanneer je dat niet bent. Je raakt daardoor sneller overprikkeld, zonder dat je doorhebt waar het vandaan komt.

Tips voor HSP: Koop een speciaal hoesje voor om je telefoon, die de straling van de wifi tegenhoudt en neem een zoutlamp met bergkristal. Bergkristal verminderd straling in je huis van telefoons en computers.

Lawaai vervuiling

Soms als ik ‘s nachts wakker wordt en het inslapen niet lukt, dan maak ik voor mezelf een kopje thee. Ik irriteer me dan aan het lawaai, wat ik overdag eigenlijk niet eens meer hoor. De koelkast in de keuken maakt best wel herrie en ook het kastje van de televisie en het internet maken een zoemend geluid. Ik vind het jammer dat het nooit echt stil is. Op de slaapkamer staan onze telefoons op vliegtuigstand en verdere apparatuur komt niet de slaapkamer in. In de slaapkamer is het stil. De consequentie van in de stad wonen is de lawaai vervuiling. We hebben feestende bovenbuurmeisjes en steeds meer studenten die in de buurt komen wonen, dankzij rijke ouders die een appartementje kopen en verhuren.

Feng Shui in de slaapkamer

Wil je meer geluk in je huis brengen, maak dan gebruik van de volgende Feng Shui toegepaste tips:

  1. Zet je bed zo neer, dat je vanuit je bed naar de deur kijkt.
  2. Maak je gebruik van nachtkastjes, zet dan dezelfde nachtkastjes aan iedere zijde van het bed.
  3. Zet dezelfde lampen op de beide nachtkastjes.
  4. Hang geen planken of kastjes boven je bed.
  5. Verf/behang je slaapkamer in de volgende kleuren: lichtblauw, geel, groen, lichtroze, wit of lavendel.
  6. Hang een foto van een van je reizen of een schilderij waar je blij van wordt op die je direct vanuit het opstaan kunt zien.
  7. Zorg voor een opgeruimde en schone slaapkamer.
  8. Geen ingeschakelde apparatuur op je slaapkamer tijdens het slapen.

Succes met meer geluk in je leven te brengen met deze hele eenvoudige tips!

Meer lezen over slapen?

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op