Gezond met voeding, dat is mijn motto. Ik ben me de laatste tijd aan het verdiepen in de wereld van de voedingssupplementen. Ik ben benieuwd of het kan bijdragen aan een betere gezondheid. Er wordt veel over geschreven en gedaan. Het is een controversieel onderwerp en dat maakt het juist zo interessant. Waarom worden mensen zo agressief of passioneel hierover? Wat is waarheid? Is het marketing, een nieuwe trend of is het een betere (goedkopere) oplossing voor veel gezondheidsproblemen. Ik neig naar het laatste, maar daarvoor zal ik meer onderzoek moeten doen.

gezond met voedingGezond met voedingssupplementen

Ik heb een boek gekocht ‘Gezond met voedingssupplementen’ van Gert E. Schuitemaker. Dit boek is een advies van een apotheker, vanuit de orthomoleculaire geneeskunde. In het boek wordt duidelijk gemaakt waarom je eerst met je voeding aan de slag moet, daarna gaat aanvullen met voedingssupplementen en pas daarna met medicijnen aan de slag gaat. Zo blijf je preventief gezond met voeding.

gezond met voeding

Gezond met voeding

Ik heb zelf meegemaakt dat ik met mijn darmklachten bij de huisarts kwam en de meest enge onderzoeken heb moeten ondergaan, daarna naar huis gestuurd werd met zakjes vezels en een quick fix laxeermiddel. Dat hielp op de korte termijn, maar ik heb ruim 5 jaar darmklachten gehad, totdat ik erachter kwam dat het met mijn voeding te maken had. Achteraf gezien zo simpel, maar bedenk het maar op dat moment. Je googled op het internet op je klachten en de meest enge ziektebeelden komen naar boven, geen wonder dat je bijna direct in paniek bent en de meest gekke onderzoeken moet gaan doen. Wat natuurlijk ook nog eens de zorgkosten enorm laat oplopen. Ik hoor het van veel jonge mensen om mij heen en het is helemaal niet logisch dat we allemaal op deze jonge leeftijd ziek zijn. We weten gewoon niet hoe we goed moeten eten en hoe we naar ons lichaam moeten luisteren. We zitten namelijk erg veel in ons hoofd en niet in ons lichaam.

gezond met voeding

Gezond met voedingssupplementen

Genezende werking van voeding

Je bent wat je eet. Zonder juiste brandstof geen goedlopende auto, toch? Ons lichaam is een soort fabriek waarin alle voedingsstoffen die gebruikt kunnen worden, door ons lichaam worden opgenomen. Alles waar we niets mee kunnen wordt via de ontlasting uitgescheiden. Waarom worden artsen naast medicijnen niet ook met de genezende en preventieve werking van voeding opgeleid? Veel conservatieveling blijven vasthouden aan het oude principe. Al merk ik wel een verandering. Ongeveer een jaar geleden was ik wederom bij de huisarts voor de darmproblemen. Dit was echter een andere (jonge vrouwelijke) arts. Zij adviseerde mij pruimen en abrikozen te gaan eten. Wat goed! Guess what…dat werkte 😉

Ik houd jullie op de hoogte van mijn onderzoek naar voedingssupplementen!

Meer lezen over vitamines

cropped-LogoColorNoText.jpeg