Ik ontvang een envelop met 2 hoesjes per post. De postbode is blijkbaar erg nieuwsgierig naar mijn pakketje, want hij had de envelop al open gemaakt! Misschien gehoopt dat er een IPhone in zou zitten. ‘Alleen’ een hoesje. Maar wat de beste man of vrouw niet wist is dat het om een bijzonder soort hoesje gaat. Het hoesje claimt namelijk de stralingen te blokkeren die ontstaan bij mobiel bellen. Lees in dit artikel over gezond bellen zonder straling.

Gezond bellen zonder straling

Als je belt of als je pushberichten ontvangt maakt je telefoon verbinding via radiogolven in de lucht. De radiogolven zoeken de dichtstbijzijnde zendmast voor signaal. Via een computer gaan deze signalen door telefoonkabels de grond in naar de centrale computer. Daar wordt de beller getraceerd en het signaal verzonden via dezelfde route weer terug. Dit gaat megasnel! Ik vind dit een bijzondere uitvinding.

Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Een nadeel van deze mooie techniek is dat er dus continue stralingsgolven zijn. Die stralingsgolven zijn kunstmatig en ons lichaam is daar niet aan gewend.

Inmiddels is ook wetenschappelijk onderzoek gedaan. Lees over Cell Phones and Cancer Risk. Je leest online best veel tegenstrijdige berichten. Een groot deel van de artikelen van voor 2012, gaven aan dat de straling niet schadelijk zou zijn voor de mens. Daar wordt steeds meer van teruggekomen. WHO (World Health Organisation) heeft de mobiele telefoonstraling geclassificeerd als mogelijk kankerverwekkend. Zeer interessant vind ik, want wat weten we eigenlijk van deze straling en de gevolgen voor onze gezondheid?

gezond bellen zonder straling

Wat gebeurt er met jou als je belt?

Je houd het toestel tegen je oor aan, terwijl de telefoon de verbinding tot stand laat komen. Op dat moment heb je het toestel tegen je oor en gaat de straling door je hersenen heen.

Welk effect deze straling in je hersenen op de lange termijn zal hebben, voor jezelf of je nageslacht, daar heb ik geen idee van. Ik weet wel, dat ik niet ga afwachten totdat ik hoor dat het slecht voor je is.

Wat gebeurt er met je kind bij bellen?

Hele jonge kinderen krijgen steeds vaker een mobiele telefoon. Maar let hiermee op. Kinderen hebben namelijk een dunnere schedel dan volwassenen, waardoor deze meer straling doorlaat van de mobiele telefoon dan bij volwassenen! Vooral kinderen tot 10 jaar zijn extra vatbaar voor de straling. Lees dit wetenschappelijke artikel waarom kinderen meer straling absorberen en wat de consequenties daarvan zijn. Juist voor deze jonge kinderen moeten we zorgen dat ze gezond bellen zonder straling. Die telefoon willen ze toch.

Daarnaast dragen steeds meer (jonge) vrouwen hun telefoon in hun BH. Handig zou je denken, als je geen zakken hebt of geen tasje mee wilt nemen. Er zijn zelfs speciale BH’s op de markt voor deze vraag. Doe jij dit ook? Pas daarmee op, want je heb een vergrote kans op borstkanker!

Dr Oz over telefoon in je BH

Zie hieronder het filmpje van Dr. Oz.

gezond bellen zonder straling

http://www.doctoroz.com/episode/why-you-should-keep-your-cell-phone-out-your-bra

Draag je telefoon niet op je lichaam! Neem een tasje mee of blokkeer de straling.

Hoe kun je de straling blokkeren?

Er bestaan verschillende oplossingen, waaronder straling werende hoesjes. Ik sta graag vooraan voor het hoesje, die deze straling niet doorlaat. In Nederland hoor en lees je nog niet zoveel over de straling die vrijkomt bij het gebruik van de mobiele telefoon. In andere landen wordt daar veel serieuzer mee omgegaan en zijn er zelfs wetten voor aangenomen. Waarom nog niet in Nederland?

Ik ben vooral geïnteresseerd in straling werende materialen, doordat ik last heb van struma. Een struma wordt ook wel krop genoemd en is een vergroting van de schildklier. Bij mij is het niet te verklaren waarom ik dat heb, er is geen duidelijke aanwijsbare reden. Ik ben op mijn 25e geopereerd en ik heb een gedeeltelijke strumectomie gehad. De rechterkant is weggehaald.

Ik heb inmiddels ook een struma aan de andere kant van mijn hals. Er is mij geadviseerd dat ik mijn telefoon op vliegtuigstand moet zetten als ik slaap en liefst zo ver weg mogelijk moet blijven van alles wat straling bevat. Ik eet niets uit de magnetron en heb dus nu een speciaal hoesje om mijn telefoon. Daarnaast wil ik zo lang mogelijk gezond blijven en als ik dat op deze manier kan doen, dan heel graag!

Hoe werkt het?

Het hoesje bevat straling werend materiaal, gecertificeerd op 99,99x% demping. De fabriek waar deze hoesjes geproduceerd worden hebben smartphone hoesjes ontwikkeld waarmee je gesloten belt. Het hoesje is aan de schermzijde volledig geïntegreerd met dit straling werende materiaal. Hierdoor wordt de straling aan het hoofd tijdens het bellen sterk vermindert. Je moet dus wel het hoesje dicht doen bij het bellen! In principe verplaats je hierdoor de straling naar de achterzijde van de telefoon.

Draag je de telefoon in je broekzak, dan is het belangrijk om dat altijd met de schermzijde naar het lichaam toe te dragen, dan kan de straling jouw lichaam niet bereiken. Zo kun je toch je mobiele telefoon op je lichaam dragen, als je dat wilt, zonder de straling direct op je lijf te krijgen!

Protecht Hoesjes

gezond bellen zonder straling

Voor wie is dit product dan?

  • Iedere smartphone gebruiker die liever gezondheidsklachten voorkomt dan ze geneest en bewust om wilt gaan met het feit dat de straling mogelijk slecht kan zijn voor hun gezondheid;
  • Elektrohypersensitieve personen. 5% van de Nederlanders zijn elektrohypsersensitief (EHS), bijna 1 miljoen mensen in Nederland ervaren de prikkels van straling veel heftiger en krijgen dan ook veel eerder last van eerder genoemde klachten.
  • HSP, Hoog Sensitief Persoon. 15% van de Nederlanders is HSP. Deze (genetische bepaalde) persoonlijkheidstrek zorgt ervoor dat er meer prikkels binnenkomen dan bij mensen die niet HSP zijn. Dat gaat over alle prikkels en niet alleen over straling, maar mensen met HSP ervaren dus ook smartphone straling heviger waardoor ze eerder klachten ervaren.

Bel je met een Protecht hoesje dan blokkeer je de straling aan je hoofd en hou je hem in je broekzak met de schermzijde naar je lichaam toe voorkomt dat straling gerelateerde klachten.

HSP en straling

Voor mijn mede HSP-ers (Hoog Sensitief Persoon) raad ik je aan om de straling van je telefoon te blokkeren. Vanwege ons hypersensitieve zenuwstelsel heb je bewust of onbewust last van alle straling in je omgeving. Gezond bellen zonder straling is voor jou extra belangrijk. Dit helpt weer een beetje om wat prikkels te verminderen. Wees lief voor je lijf!  Welke gezondheidsproblemen zijn o.a. bekend met elektromagnetische overgevoeligheid:

  • concentratieproblemen
  • migraine/hoofdpijn
  • duizeligheid
  • slapeloosheid
  • depressies

gezond bellen zonder straling

 3 Tips om straling te verminderen

Tip # 1

Bel met je headset met snoer. Houd je telefoon in je hand of in de zak van je jas. Een headset zonder snoer zoekt continue verbinding met de telefoon. Met snoer doet hij dat niet.

Tip # 2

Zet je telefoon s nachts uit of op vliegtuigstand. Leg de telefoon niet onder je kussen of op je nachtkastje. Leg hem liever naast je bed op de grond neer.

Tip # 3

Draag je telefoon nooit direct op je huid en leg de telefoon van je af als je gewoon thuis bent. Iedere cm verder weg van je lichaam beperkt de schadelijke invloed van de stralingen.

Wil je gezond bellen zonder straling, wees je dan bewust van deze straling en zorg voor gezonde oplossingen!

logo