Vanaf mijn 25e jaar ben ik een dagcrème gaan gebruiken. Niet dat het echt nodig was, maar meerdere  mensen tegen me zeiden dat het echt hoog tijd werd om te gaan smeren. Een paar weken terug was ik in het Fashion Hotel voor een gezichtsbehandeling en daar vertelde de schoonheidsspecialiste me dat wij dames op ons mooist zijn als we 18 jaar zijn en dat we daarna moeten smeren, smeren, smeren, aangezien we dan langzaam afbrokkelen.. Oei… Ze was wel verrast over mijn leeftijd en de kwaliteit van mijn huid. Nog geen tekenen van veroudering! Ik heb dus goed gesmeerd de afgelopen jaren ;). Een tijdje terug heb ik de face serum uitgeprobeerd, nu heb ik de gezichtscreme voor de gevoelige huid uit deze serie getest. Lees in dit blog mijn review van Face cream sensitive skin van Douglas Naturals.

gezichtscreme voor de gevoelige huidGezichtscreme voor de gevoelige huid

Deze gezichtscreme voor de gevoelige huid voelt heel romig aan. Het is een wat dikkere crème, die je via een pompje op je hand doet en daarna aanbrengt op je gezicht. Het trekt snel in, zeker als je nog even extra met je vingers op je gezicht trommelt. De creme ruikt erg lekker. Je hebt niet zo veel nodig, ongeveer 1 a 2 pompjes is voldoende.  Je kunt deze creme ook als nachtcreme gebruiken, doe dan een pompje serum met 3 pompjes dagcreme en smeer dit op de huid. Het legt een lekkere vette laag op je huid, goed voor de winter als je huid wat droger is geworden. De gezichtscreme kost EUR 24,95 voor 50 ml.

gezichtscreme voor de gevoelige huid

met een pompje

NATREU normen

De producten  uit de Naturals lijn zijn volgens de NATREU normen gecertificeerd, the True Friend of Natural and Organic Cosmetics. De NATRUE certificering met drie niveaus stelt exacte normen voor natuurlijke, natuurlijke afgeleide en biologische ingrediënten: Natuurlijke Cosmetica, Natuurlijke Cosmetica met biologische ingrediënten en Biologische Cosmetica. Jammer genoeg kan ik niet van het product halen welk niveau van NATREU certificering deze heeft.

Veganistisch label

De gezichtscreme voor de gevoelige huid van de Naturals lijn van Douglas bevatten een Vegan keurmerk. Dit houdt in dat er op geen enkele wijze dieren zijn misbruikt door het doen van bijvoorbeeld dierproeven en dat er geen dierlijke ingrediënten zijn verwerkt in de producten. Dat is een super goede zaak!

Bio label

Er staat nog een bio label op de verpakking, maar deze is niet online terug te vinden. Dit is geen officieel keurmerk. Het zal nog een keer willen benadrukken dat het met biologische producten werkt, maar in principe hoort dit niet op de verpakking thuis.

Conclusie

Wat vind ik nou eigenlijk van deze crème? Mijn huid voelt goed aan, geen droge plekjes. Het ruikt lekker, voelt lekker aan, maar ik heb niet het idee dat het echt iets extra’s voor mijn huid doet, zoals de face serum uit deze lijn. Daarnaast zit er geen SPF (Sun Protector Factor) in en moet je dus ook nog een zonnebrandmiddel smeren als je naar buiten gaat. Dat is echt wel een minpunt. Het kan zijn dat deze gezichtscreme voor de gevoelige huid geschikter is voor mensen die al wel last hebben van huidveroudering. Voor de jongere huid vind ik andere crèmes geschikter.

Meer lezen over natuurlijke producten

logo