Begin jij je dag al jaren met citroenwater? Heel fijn voor je darmen en een goed begin van de dag. Dit kan nog beter, namelijk met gemberwater met citroen. Zo maak je jouw ochtendritueel nog beter. Gember heeft veel goede eigenschappen. Het is een sterke antioxidant. Gember ondersteunt de spijsvertering, onder andere door de stof olioresine. 

Gemberwater

Wat een zomer hebben we dit jaar! Het is absurd. Ik kan me niet herinneren dat het ooit zo warm is geweest. Nu dateert het laatste hitte record uit 1976, het jaar dat mijn ouders trouwden, dus dat is voor mijn geboorte geweest.

Het is met dit warme weer heel erg belangrijk dat je voldoende water drinkt. Je kunt uiteraard gewoon water uit de kraan drinken, maar als je af en toe wat anders wilt, dan zijn er voldoende alternatieven.

Één daarvan is gember door je water aangevuld met citroen. Met name in de ochtend en voor het avondeten zijn deze erg heilzaam voor je spijsvertering. Lees meer over het belang van water.

Recept voor gemberwater

Om de ochtend lekker te kunnen starten is het handig om een voorraadje te hebben voor een paar dagen. Daarvoor heb je de volgende ingrediënten nodig. Zet alvast een pannetje klaar om het water in te koken.

♥ 2 cm gember in plakjes

♥ 1 citroen

♥ 1,5 liter water

Kook het water met de gember. Laat het 15 minuten zachtjes pruttelen. Laat het afkoelen en voeg wat citroen toe. Doe het water in een afgesloten fles in de koelkast.

Gemberwater is ideaal, want je kunt dit van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Zo kun je ‘s ochtends de dag snel kan starten met een glas gemberwater op een lege maag.

Mooi meegenomen

Naast dat het lekker en gezond voor je is, claimen veel internationale websites dat gemberwater helpt met vetverbranding en dan met name rondom je heupen, rug en dijen.

Met welk (voedings) ritueel start jij jouw dag?

Bron: Civas Natuurvoedingsadviseur

gemberwater