Gemberthee is voor een gezonde start van je dag, bij een lekkere lunch op het terras of in de avond na de maaltijd. Gemberthee heeft nog lang niet het imago van muntthee, dat is jammer. Het is namelijk niet alleen voor zwangere dames geschikt of om andere misselijkheden tegen te gaan. Het is voor iedereen die een gezonde levensstijl nastreeft. Wil je het zelf eens gaan uitproberen? Je vind het helaas nog niet op het terras, maar thuis maak je alvast zelf deze zomerse variant. Het ziet er fantastisch uit, het smaakt ontzettend lekker en het doet veel goeds voor je gezondheid! Wie weet binnenkort wel op het terras! In dit blog een recept voor gemberthee goed voor iedereen.

gemberthee goed voor elkGemberthee goed voor elk

Ik ben gek op thee. Ik heb thuis ook een uitgebreid assortiment om uit te kiezen. Al moet ik zeggen dat de standaard theetjes uit de supermarkt me niet echt meer blij kunnen maken. Als je veel thee zelf maakt of je koopt losse thee bij specialistische theewinkels dan ontwikkel je smaak en dan merk je dat supermarktthee niet lekker is. Verwend ben ik dus, tja..

Gemberthee is niet echt sexy, tenminste de meeste varianten die ik ben tegengekomen online niet. Je kunt het ook nog niet op het terras bestellen, terwijl muntthee overal verkrijgbaar is. Zo jammer, want dat gemberthee goed voor iedereen is zou iedereen moeten weten. Ook al is het nog niet op het terras te bestellen, dan kun je het uiteraard wel op je eigen terras thuis drinken!

gemberthee goed voor elk

Op je eigen terras!

Benodigdheden voor gemberthee (4 pers.)

Gemberthee is goed voor ieder moment. Maak voor 4 personen een volle kan gemberthee met de volgende ingrediënten.

♥ 1 citroen

♥ 5 cm gember in plakjes

♥ 1 kaneelstokje (of naar smaak 2)

♥ 2 takjes munt (of zoveel je lekker vind)

♥ 4 grote koppen water

♥ steelpannetje

♥ mooie hoge water kan

♥ 1 theelepel honing

gemberthee goed voor elk

Gemberthee warm of koud

Was de citroen en snijd 1 plakje af. Doe deze in het steelpannetje. Knijp een halve citroen uit boven het pannetje. Neem 5 cm gember en schil deze. Snijd hem in plakjes en doe deze erbij. Vul een groot glas 4 keer en voeg dit ook toe.

Voeg 1 theelepel honing en 1 kaneelstokje toe aan het water en breng aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes koken en haal het dan van het vuur. Laat het een beetje afkoelen. Pluk 2 takjes munt, spoel deze af onder koud water en doe deze in de hoge waterkan. Vul de kan met het mengsel.

Je kunt het warm drinken of je laat het afkoelen en doet er ijsblokjes bij om hem koud te drinken.

Tip

Geen zin om het zelf te maken? Ken je deze thee van Pukka al? Dit is een biologische kruidenthee op basis van de oude wijsheid van Ayurveda. Te drinken voor een scherpe geest. 3x 20 zakjes thee voor EUR 11,97.

gemberthee goed voor

Meer lezen over thee:

Meer lezen over gember

Gemberthee goed voor elk en lekker voor in de zomer!

*foto van Happyhealthylife  

logo