Voor Fishy Friday heb ik een lekkere witvis die ik zelf ga marineren. Deze vis valt niet onder de vette vissoorten en bevat daardoor geen hoge dosis omega 3, maar is juist een goede eiwitbron. Dat vis marineren niet alleen lekker is, maar ook gezonde eigenschappen heeft vertel ik in dit blog.

Gezonde eigenschappen van vis

Als natuurvoedingsadviseur i.o. vind ik het belangrijk om jou te vertellen dat het goed is om regelmatig vis te eten. Vis is namelijk onder andere een bron van eiwitten en vol met aminozuren die vooral ontgiftend werken.

Pas wel op met grote vis, zoals haai, koning makreel en zwaardvis omdat deze grote vissen vervuild zijn door zware metalen. Kleine vissen zijn een betere optie.

Waarom marineren goed is

Vis kun je het beste pocheren, stomen of smoren. Je minimaliseert op die manier de aanmaak van potentieel slechte ziekmakende stoffen in je lichaam.

Wil je vis toch bakken, grillen of roosteren, dan is het belangrijk dat je de vis marineert, dit verkleint namelijk de aanmaak van slechte ziekmakende stoffen!

vis uit de oven

Dek de gemarineerde vis even af

Vis marineren

♥ 1 handje verse basilicum

♥ 1 handje verse bladpeterselie

♥ 1 handje verse tijm

♥ 2 zeebaars filets

Het recept (2 pers.)

Ik heb 2 filets gehaald bij de visboer. Ik heb een handje verse basilicum, bladpeterselie en tijm uit eigen tuin gepakt. Hak deze grof.

De filets snijd je tot halverwege in, zodat je daar de tuinkruiden in kunt stoppen. Wrijf de vis lekker in met de tuinkruiden.

Aardappeltjes in de oven

♥ Zakje aardappeltjes (500 gram) of schijfjes

♥ 1 bakje kastanjechampignons

♥ Zout

♥ Peper

♥ knoflook

♥  olijfolie

♥  ovenschaal

vis uit de oven

Leg de vis op de aardappeltjes

Gemarineerde vis uit de oven

Zet de oven aan op 240 graden. Knip een bakpapiertje op maat op de bodem van de ovenschaal. Met een heel klein beetje olijfolie kun je het bakpapier invetten.

Maak kleine plakjes van de aardappels of koop schijfjes en doe deze in de ovenschaal. Doe daar wat zout en peper overheen. Zet ze in de oven en bak ze in 15 minuten gaar.

Snijd een half teentje knoflook. Doe olijfolie in de pan en bak de kastanjechampignons met de knoflook. Doe dit bij de aardappels in de ovenschaal en leg de visfilets erop. Bak ze in 12 – 15 minuten klaar. Garneer met een kwart citroentje.

vis uit de oven

Eet smakelijk

Meer lezen over vis?

Wat is jouw lievelingsgerecht met vis?

vis uit de oven

cropped-LogoColorNoText.jpeg