Van mijn vriendin Maaike kreeg ik de tip over Nike Training Club. Dit is een app waarmee je thuis of waar je dan ook wilt met je mobiele telefoon kunt sporten. Superhandig en speciaal gericht op het vrouwelijk lichaam. Zorg wel dat je genoeg ruimte hebt op je telefoon en natuurlijk dat je batterijen zijn opgeladen of doe je oplader in de telefoon als de app draait. Hij trekt hem namelijk aardig snel leeg.

Get strong met Nike Training Club

De app is een personal trainer die je op een aantal vlakken gaat trainen.

  1. Lean: Vet verbranden en centimeters kwijtraken;
  2. Toned: Strak in je vel met behulp van lichte gewichten;
  3. Strong: Ontwikkelen van spieren en kracht met zwaardere gewichten;
  4. Focused: 15 minute workouts voor gerichte probleemgebieden.

Ik heb de app gedownloaded via de app store van Google play, uiteraard ook te downloaden via de app store van Apple. Je kunt de website bekijken waar de app kort wordt uitgelegd via Nike training club.

Get lean

Na het downloaden van de app kun je inloggen en direct beginnen met een training.  Je kunt kiezen uit een van de vier trainingen. Daarna kun je kiezen voor:

  • Beginner: 4 tot 5 keer per maand
  • Intermediate: 2 tot 3 keer per week
  • Advanced: 3 tot 5 keer per week

Daarna kom je in een menu terecht met ongeveer 10 trainingen variërend van 15 minuten tot 60 minuten!

Conclusie

Niet eerder zo’n mooie app gezien, met duidelijke instructies en heel veel verschillende oefeningen! Spierpijn gegarandeerd. Wat ook zo leuk is, is dat er wordt onthouden welke workouts je hebt gedaan en hoeveel uur je hebt besteed. Zo kun je voor jezelf goed terug zien hoeveel uur je hebt besteed aan je fitte lijf!

Wat het lastig maakt is dat ik niet alle workouts ken, waardoor ik regelmatig het bijbehorende instructiefilmpje moet bekijken. Dit houdt de workout een beetje op. Ik denk dat ik toch liever via de laptop/televisie mijn workouts doe, zodat ik direct kan zien wat ik moet doen, dan via een app op de telefoon.

Heb je zelf geen laptop of verbinding naar je televisie dan raad ik je deze app zeker aan!

Meer lezen over (het gezonde effect van) bewegen & sport

cropped-LogoColorNoText.jpeg