Deze maand ben ik jarig geweest en heb ik van mijn collega’s een bon gekregen om zelf wat lekkers uit te kiezen bij Douglas. Ik ben al een tijdje benieuwd naar de Naturals lijn van Douglas, dus dit is een mooie gelegenheid daarvoor om een aantal producten uit te gaan proberen. In dit blog ga ik het Face serum van deze lijn onderzoeken. Wat zijn de ingrediënten en wat doen die eigenlijk met je huid?

face serumFace Serum

Dit is voor mij de eerste keer dat ik een face serum heb gekocht. Ik kreeg vroeger nog wel eens een serum of ampul bij de schoonheidsspecialist.  Dat was echt iets aparts wat je alleen daar kreeg. Met een staafje werd dat serum dan op mijn huid aangebracht. Ik heb een ijzerdraadje in mijn mond, omdat ik vroeger een beugel heb gehad. Als ze met dat staafje en de serum over mijn huid wreef proefde het enorm naar ijzer in mijn mond. Geen idee wat dat nou eigenlijk was! Inmiddels kun je veel varianten van een serum of ampul kopen in de winkel. Waarom zou je nou naast een dagcrème ook nog een serum gebruiken? Is dat niet dubbelop?

Waterig crèmepje

Naast een beschermende gezicht crème met een zonnefilter kun je dus kiezen om ook een serum te gebruiken. Een face serum is een soort waterige crème die je huid een echte boost kan geven. Op het internet lees ik dat het vooral voor de rijpere huid heel effectief kan zijn, maar ook voor de jonge huid zijn er veel mogelijkheden. Ik ben nu 32 maar heb zelf nog geen last van huidveroudering, op het gebied van rimpels enzo. Mijn huid wordt soms al wel wat droger. Vooral in de ochtend kan ik daar wel eens last van hebben. Niet verkeerd dus om naast een beschermende dagcrème iets te gaan gebruiken dat mijn huid wat extra kan hydrateren!

face serum

In de verpakking

Put it to the test

Ik gebruik de Face Serum met organic Argan olie nu een week. Het flesje bevat 30 ml en kost EUR 29,95. Goed betaalbaar. Niet spotgoedkoop, maar ik vind het ook niet verschrikkelijk duur.

Ik had het niet gedacht maar ik ben tevreden over deze serum. Er lijkt namelijk echt iets te gebeuren. Ik gebruik het 1x per dag, in de ochtend na het reinigen van mijn gezicht. De eerste keer had ik alleen veel te veel gebruikt. Ik had 5x een pompje genomen en 2 a 3 is echt meer dan voldoende. Even wennen dus aan het doseren, maar dat heb ik inmiddels onder de knie hoor ;). Na het aanbrengen duurt het ongeveer een half minuutje om het serum in te laten trekken. Het prikkelt een klein beetje op je gezicht. Je voelt dat het iets doet, erg grappig. Sowieso ruikt ie heel lekker! Ik verwacht wel dat ik hier maanden mee kan doen. Pluspunt! Na het intrekken van de serum doe ik een beschermende gezicht crème op mijn gezicht.

Tip van Dr Jetske Ultee – “In welke vorm je een dergelijk product het beste kunt gebruiken is afhankelijk van je eigen voorkeur en je huidconditie. Simpelweg; gebruik voor een vette huid een waterig product (een toner, serum- of crème op waterbasis) en voor een wat drogere huid een vetter product (bv een serum op olie of siliconenbasis of een wat vettere crème”).

Ik heb een redelijk normale huid met af en toe wat droge plekjes. Ik zou dus beter een wat vetter product kunnen kiezen, zoals een serum op basis van olie. Dat gaat dan op mijn verlanglijstje!

Op het blog dr Jetske Ultee lees je meer over hun eigen ervaringen met verschillende gezichtsserums.

face serum

het flesje

Wat zit erin?

♥ Antioxidanten – helpen om vrije radicalen in je huid te bestrijden en te beschermen

♥ Argan olie – helpen huidveroudering te bestrijden en gaat overmatig productie van talg tegen in de huid

♥ Gember extracten – helpen met de opbouw van collageen en zorgen voor een rustige huid.

♥ Hyaluronzuur – is een lichaamseigen stof die helpt je huid goed te hydrateren en huidveroudering te repareren.

♥ Er is gebruik gemaakt van essentiële oliën als parfum.

Wat zit er niet in?

Goed om te weten: dit product bevat geen synthetische kleurstoffen, geurstoffen en parabenen. Fijn!

face serum

All natural

Ik ben erg benieuw of jij wel eens een serum gebruikt en welke gebruik je dan?

Meer lezen over natuurlijke producten

logo