Wat een fantastisch weer was het gisteren. Op 20 maart 21 graden, niet normaal!  Ik was al een tijdje op zoek naar een goede plek om te gaan skeeleren sinds mijn verhuizing naar Amsterdam. In Hilversum heb ik 3 jaar gewoond en daar heb je helaas geen echt goede skeelerplekken, tenminste ik heb ze niet gevonden. Vandaag heb ik mijn skeelers gepakt en ben naar het Sloterpark gegaan. Ik had gehoord dat je daar wel goede paden hebt om te skeeleren. Dat klopt!

Sloterpark

Het Sloterpark is gelegen in Amsterdam- West en ligt om de Sloterplas heen. Het Sloterpark heeft een speciale route voor hardlopers van 5900 meter, die herken je aan de witte stippen rechts op het pad. Er is een startpunt van de route waar de telling begint, maar je kunt uiteraard ook op andere plekken starten. Iedere 400 meter zie je een witte streep op de weg met het aantal afgelegde meters vanaf het startpunt. Ik ben gestart bij het Sloterparkbad. Ongeveer 1 km voor het startpunt.

Bij het startpunt zit ook een gratis watertap, dus als je een flesje hebt meegenomen, kun je hem hier vullen.

Skeelerroute

De route is super. Ik heb de 6 km rustig kunnen skeeleren, zonder continue te hoeven uitwijken of te stoppen. Wat heerlijk! Er zijn ook nog andere routes te doen. Deze moet ik nog uitproberen. Voor hardlopers zijn er meerdere routes dan de ongeveer 6 km gemarkeerde route. Die vind je voornamelijk aan de westkant van de Sloterplas. Het enige nadeel (als dat een nadeel mag zijn) is dat je niet kunt afsnijden 😉 . Als je begint aan je rondje om de Sloterplas, dan zul hem ook af moeten maken om weer op je startpunt te komen. Lijkt me een goede motivatie!

Wil je dus een rustige route, waar veel andere sporters zijn (vooral hardlopers) dan is het Sloterpark een echte aanrader!

cropped-LogoColorNoText.jpeg