Detoxen, iets wat ik het afgelopen jaar regelmatig aan het doen ben. Ik ben niet zo fanatiek dat ik hele dagen alleen nog maar sappen drink, maar ik drink met enige regelmaat detox drankjes om mijn lichaam te helpen ontgiften. Je lever krijgt het zwaar te verduren met alle toxische stoffen die je via je voeding ongemerkt binnen krijgt. Erg belangrijk om je lijf te ondersteunen en even een opfrisser te geven. De detoxdrankjes maak ik thuis van diverse vruchten, superfoods en van thee. In dit blog lees je over detoxen met citroen en met groene thee.

Detoxen met citroenlimonade

Voor een warme dag zoals vandaag is een heerlijke detox voor je lever een glas met citroenwater of een citroenthee ontzettend lekker. Snij 1 citroen in plakjes en doe ze in een liter water (warm of koud). Bij de koude citroenlimonade kun je ook nog schijfjes komkommer toevoegen voor de frisheid of doe er verse munt door. Munt heeft als eigenschap om bacteriën in je mond te bestrijden en wordt daarom als natuurlijk mondwater gezien. Ook verbetert het je spijsvertering.

Voor de citroenthee kun je naast de citroen een zakje groene thee toevoegen aan het water. Knijp een beetje citroen in het water of gebruik een stampertje om de citroen te mengen met het water. Dit drankje is best wel zuur en kan zeker als je dit vaak drinkt zorgen voor zuuraanvallen aan je gebit. Om je tanden zo goed mogelijk te beschermen, drink je dit drankje het beste met een rietje. Naast detoxen helpt citroenlimonade met afvallen. Citroenzuur uit de vrucht zorgt namelijk voor een verhoogde vetverbranding.

Detoxen met groene thee

Groene thee is een lekkere drank en geschikt voor ieder moment van de dag. Ik drink al mijn hele leven iedere dag thee als ik thuis ben. Ik vind het heerlijk en er zijn zoveel smaken om mee te variëren! In groene thee zitten antioxidanten, de soldaten die ervoor zorgen dat de vrije radicalen in het lichaam worden bestreden. Groene thee is daarmee een boost voor je immuunsysteem en zorgt ervoor dat eventuele ziekteverwekkers worden bestreden. Groene thee is dus altijd een goede keuze!

Meer lezen over voeding als medicijn?

cropped-LogoColorNoText.jpeg