Alles over de Darm detox

Lees over darmen

Omdat ik zo enthousiast ben over de resultaten van deze detox heb ik in samenwerking met Vitamunda een kortingscode gekregen voor mijn lezers. Wil je ook een darm detox gaan doen? Via Lekker en Gezond krijg je een korting van 10% met de kortingscode LG10DETOX. Gebruik deze bij het afrekenen. 

Darmklachten aanpakken voor een optimale gezondheid!

Niets is zo vervelend als pijnlijke darmen. Darmklachten kunnen je leven goed verzieken. De pijn en ernst kan variëren, maar belangrijk is altijd dat je jouw darmklachten serieus neemt. Je kunt iets onder de leden hebben of je kunt een onschuldige kwaal hebben. Ook...

Korting op producten tegen spastische darmen

Krijg korting op het hele assortiment van Vitamunda met kortingscode LG10DETOX. Ik werk al een aantal jaar samen met Vitamunda, omdat ze naar mijn mening zeer goede producten verkopen die je gezondheid kunnen optimaliseren. Mijn favoriete product is de darmdetox,...

5 Tips om van je opgeblazen gevoel af te komen

Bij een gezond stofwisselingsproces ontstaan gassen, of je dat nu wil of niet. Maar als die gassen zich ophopen in je buik, kun je last krijgen van een vervelend opgeblazen gevoel. Met deze vijf gezonde tips kom je ervan af: Weg met het opgeblazen gevoel # 1 Verander...

Dit is mijn middel tegen Prikkelbare Darm

Kamp jij net als ik al jaren met een prikkelbare darm? Een middel tegen prikkelbare darm bestaat, meerdere zelfs. Ik geef je mijn  tips waarmee ik steeds beter mijn darmen onder controle heb gekregen.   Middel tegen prikkelbare darm Mijn prikkelbare darm ontstond na...

Bak je eigen gezonde ontbijtcrackers

Als je 's avonds of in het weekend thuis bent, dan kun je deze supergezonde crackers heel makkelijk maken. Je hebt iets meer dan een uurtje nodig, waarvan 50 minuten oventijd. De crackers zijn ideaal voor jou alleen, maar ook voor je hele gezin. Mooi voordeeltje, deze...

5 x flink schoonmaken in dat lijf

Van een nazomer kunnen we niet meer spreken, dus laten we met dit herfstige weer ons lichaam ook maar gaan voorbereiden op de kortere koude dagen van het jaar. Dat gaan we doen door ons lichaam goed schoon te maken. Gedurende het voorjaar en de zomer heb je misschien...

PDS: Alles wat je moet weten als je gaat vliegen

Ik ben een hele tijd van mijn pds oftewel prikkelbare darm af geweest. Het was heerlijk rustig in mijn normaal nogal rommelende buik. Sinds mijn reis naar de USA is dit voorbij en is de drukke darm weer terug. De hele dag rommelt mijn buik en 's nachts kan ik niet van...

Sushi eten zonder last van prikkelbaar darm syndroom

Afgelopen maand ben ik op reis geweest. Ik ben samen met mijn vriend naar de westkust van Amerika geweest en we hebben een prachtige rondreis gemaakt gedurende drie en een halve week. We zijn onze reis gestart in San Francisco en zijn via Yosemite National Park, Las...

Ervaringen

Hey Marlies, wil je toch nog even iets laten weten. Dag 3 van mijn kuur en de biofilm is er net uitgekomen! Wow, het werkt super. Heb er foto’s van genomen. Moest gewoon. Niet normaal zeg. Superbedankt voor je tip voor deze detox. Moet IEDEREEN doen!

Oscar

De zes dagen zitten erop! Het was niet makkelijk, maar het is uiteindelijk geen onhaalbare opdracht gebleken. Voor zover ik heb kunnen zien ben ik veel van de biofilm kwijtgeraakt, hopelijk ga ik er iets van merken. Zo niet dan ben ik gewoon trots op mezelf dat ik het heb gered om zes dagen geen vast voedsel te eten, geen gemakkelijke opgave voor zo’n liefhebber van eten als ik.

Pim

Gisteren was het mijn laatste dag van de 3-daagse kuur. Ik heb wel tot 15 x op het toilet gezeten (pakken biofilm floepten eruit). De eerste dag kwam er na 5 uur al een meterslange biofilm uit (eerste zakje om 9uur genomen en om 14uur was het al prijs). Eerlijk,… eerst was ik er wat twijfelachtig over, toen ik over deze methode van darmreiniging las op de site, want ik had al verschillende reinigingskuren gevolgd. Maar nooit poepte ik zo’n vieze massa uit mijn darmen. Vandaar dat ik voor de eerste maal ook maar een 3-daagse kuur volgde. Ik wist tenslotte ook niet hoe mijn lichaam ging reageren want ik heb zeer zwakke bijnieren (dicht tegen de grens van Adisson) en een trage schildklier. Ik vind de zakjes ook wel prijzig (door de productiemethode zeker), dus wilde ik ook zeker zijn dat het werkte. Op internet gaan er nl. verhalen de ronde dat die massa die uitgepoept wordt geen biofilm is maar afkomstig is van de gelmassa uit de zakjes en dus vooral je geldbeugel leeg gemaakt wordt en niet je darmen. En dat maakte me wel wat onzeker. Toch overtuigden de ervaringsverhalen mij om het toch te proberen.  Ik had het de eerste dag wat moeilijk met mijn suikerspiegel , maar dat loste ik de volgende dagen op door telkens de helft van het water te vervangen met biologisch fruitsap om de zakjes in op te lossen. En ik at 2x per dag een gekookte appel. Die extra 2 liter water was me wel te veel. Toch ben ik moeten thuis blijven van mijn werk omdat ik me te zwak voelde. Vandaar dat ik het de volgende keer in een vakantie periode zal doen. Ik was wel geschrokken dat er zoveel troep in de darmen zit. Ik eet nochtans bio en heel gezond met zeer weinig suikers. Eczeem en jeuk op mij huid zijn sterk verbeterd. Ja,ja,… gezondheid zit toch duidelijk voor een groot stuk in de darmen. Al bij al, een positieve ervaring die ik in de toekomst zeker nog ga herhalen.

Martine

Heb deze week de 3-daagse kuur voor het eerst geprobeerd. Ik heb de afgelopen jaren met Pfeiffer, Mycoplasma & Lyme geworsteld en onlangs werd ook Candida vastgesteld, dus mijn ziektebeeld is niet niks. Dit alles gaat gepaard met een enorme dagelijkse vermoeidheid en een laag energiepeil. Reeds van alles geprobeerd van antibiotica tot homeopathie, bio-resonantie, mesologie, lichttherapie, … tot ik ergens de wijsheid las : “de dood schuilt in de darmen”.

Heb koppijn en honger gehad de 1e dag van de kuur en inderdaad de smaak van de maaltijdshake is voor ernstige verbetering vatbaar (de erwtensmaak en -geur is indringend). Ik heb het opgelost door de shake ook te splitsen in 2 porties van 200 ml en heb er wat biologisch sap aan toegevoegd. Heb de 1e dag geen ontlasting gehad en ik vreesde dus al een beetje dat de €150 weggegooid geld was :-).

De 2e ochtend echter was daar een groot stuk van de biofilm, ik was zo blij als een kind ! Het werkt dus toch ! Eindelijk die vieze troep die me waarschijnlijk al jaren moe houdt uit mijn lijf en wat een geur … Verder op de dag nog kleinere stukken biofilm voorbij zien komen. ‘s Nachts wat last gehad van krampen en slapen op de buik ging niet echt lekker.

3e dag borrelt darmstelsel er verder op los, nog steeds krampen en meerdere, kleinere ontlastingen.

Bottom-line viel de 3-daagse goed vol te houden. Op advies ga ik nu de komende weken de goede darmflora herstellen met de Repaira en Probiotica capsules.

Ik ga de kuur zeker nog herhalen en hoop dat hiermee een 1e belangrijke stap is gezet naar mijn (volledig) herstel.

Valery

Vandaag, de dag na een drie daagse kuur voel ik me beter dan ik me in maanden heb gevoeld. Ik zie, ruik, voel en denk helderder dan heel lang. Mijn buik voelt ruim en rustig. De darmen borrelen weer beter.

Ik nam de kuur op aanraden van een therapeute die ik erg vertrouw. Zij behandelde me de afgelopen maanden voor de ziekte van Lyme. Zij vertelde dat in Amerika soms een dergelijke kuur wordt gebruikt om oude resten op te ruimen omdat de biofilm een goeie schuilplaats kan zijn voor de bacterie.

Mijn lichaam voelde nu, na vele vormen van hulp, weer sterk genoeg ook deze reiniging aan te durven.

Ik had hoop dat dit zou werken aangezien ik steeds voelde dat de darmen een probleem bleven voor vermoeidheid, hoofdpijn en andere klachten in het herstelproces.

Ondanks een supergezond en suikervrij dieet bleef ik maar continue extreem moe en val ik niet af. Ik geloof niet dat ik gewicht ben verloren tijdens de kuur maar ik voel me heel erg lekker, en daar ging het om voor mij!

Het heeft wonderbaarlijk goed voor me uitgepakt dusver en ik hoop dat de energie die het gegeven heeft blijft.

Dank aan ieder die hieraan bij heeft gedragen. Weer een prachtige stap naar volledig herstel in een lange weg van zoeken en uitproberen naar wat echt helpt.

Ik ben wel blij dat ik echt ruim tijd heb genomen rust te nemen tijdens de kuur, dat was nodig, ondanks dat ik al veel doe aan ontgiften van het lichaam.

De eerste en tweede dag was ik erg van de wereld, duizelig, wat hoofdpijn en moeheid. Ik heb veel geslapen. Het ging beter na een koffie klysma op dag 2 en 3. Deze neem ik al langer en ik weet dat mijn lichaam daar inmiddels erg goed op reageert. Het hielp ook de biofilm kwijt te raken. Mogelijk zou advies anders gelden maar bij mij werkte het goed en ik ken mijn lichaam goed en luister daar nauwgezet naar.

Nadat ik het meeste van de biofilm kwijt was de tweede dag werd het beter. De derde dag knapte ik echt duidelijk al op. En vandaag voel ik me ronduit fit, en dat is heel lang geleden! Heerlijk!

Ik bleef wel wat hongerig en slap tijdens de gehele kuur dus dankbaar vandaag weer vloeibaar en morgen weer echt goed voedsel te eten 🙂

Ik hoop dat de darmen daar ook goed op reageren maar ben momenteel erg tevreden al met het resultaat.

De tip de maaltijden in 2 delen met extra water te nemen was een hele goede aanrader.

Ik vond vooral steeds maar een zoete shake een beetje een uitdaging maar dat loste ik op met wat zoutere groenteboullion en dat deed goed.

De drie daagse was een mooi begin, wie weet herhaal ik deze kuur nog eens als ik me vermoeider ga voelen.

Een aanrader, zeker! En vooral goed de tijd nemen en goed naar je lichaam luisteren om het juiste moment te kiezen.

Veel geluk ermee!

Zoe