Citroen olijfolie maken voor een gezellige picknick in het park

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

juli 11, 2016

Vandaag ga ik een hele simpele citroen olijfolie maken. Ik laat je zien hoe je jouw eigen olijfolie kunt maken! Lekker als dressing voor over salades of als je een uitgebreide sandwich maakt, is dit erg lekker erover. De olijfolie is heel mild van smaak met een pittige smaak erachter aan. Neem hem mee als je gaat picknicken in het park of neem hem mee naar een bring your own party!

Recept Citroen Olijfolie

♥ Sap van 1 citroen

♥ 250 ml olijfolie extra vierge

♥ schil van 1 citroen in dunne reepjes gesneden

♥ 1/2 theelepel oregano

♥ 1/4 theelepel chilivlokken

citroen olijfolie maken

Zet alle ingrediënten klaar. Je hebt maar 1 citroen nodig trouwens voor dit recept.

Citroen olijfolie maken

Naast alle ingrediënten kun je geen citroen olijfolie maken zonder de volgende benodigdheden. Je hebt een potje of flesje nodig om de olijfolie in te bewaren.

Verder heb je nodig een snijplank, een steelpannetje, een sappers (optioneel), een zeefje een trechtertje en een bakje om de olijfolie op te vangen als het van het vuur komt.

Citroen schillen

Was de citroen goed onder de kraan. Neem bij voorkeur een biologische citroen, hierop zitten geen chemische bestrijdingsmiddelen. Die wil je natuurlijk niet in je olijfolie!

Schil de citroen met een mes en snijd reepjes van de schil. Zet het steelpannetje op het vuur en voeg de olijfolie met de citroenschillen toe. Doe ook de chilivlokken en de oregano erbij. Zet het vuur op het allerlaagste niveau. De olijfolie is goed, als de citroenschillen gaan drijven. Belangrijk om voor een goede olijfolie te kiezen en het liefst ook extra vierge.

citroen olijfolie maken

Doe de schillen in de olijfolie

Haal de pan van het vuur en haal de citroenschillen eruit. Zeef dan de olijfolie. Laat hierna de olie afkoelen in een aardewerk bakje/schaaltje totdat de olie op kamertemperatuur is. Pers dan de citroen en voeg als de olie op kamertemperatuur is het sap van de citroen toe.

Neem tenslotte het potje of flesje dat je wil gaan vullen met de citroen olijfolie en vul ze met behulp van een trechtertje. Je olijfolie is gemaakt!

citroen olijfolie maken

olijfolie nog zonder het sap van de citroen

citroen olijfolie maken

Enjoy!

De olijfolie is 6 maanden goed te bewaren in de koelkast. Veel plezier met citroen olijfolie maken!

Meer lezen over olie

Meer lezen over andere vrolijke dagen?

Ga jij zelf citroen olijfolie maken?

citroen olijfolie maken

logo

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op