Chai Tea heb ik jaren geleden voor het eerst ontdekt. Een heerlijk pittig Indiaas theedrankje. Er is geen vast Chaimengsel, maar vaak zijn er wel een aantal basisingredienten, zoals sterke zwarte thee, een zoetmiddel, melk en kruiden. Waar ik me vooral aan stoor is dat je nergens een chai tea kunt krijgen zonder deze zoetstoffen. Het wordt tijd dat er nieuwe producten gelanceerd worden om op de huidige vraag in te spelen! Vandaag test ik een nieuw product uit, namelijk de Chai baby. Deze heeft alleen maar natuurlijke ingrediënten, zonder suiker! Hij is nog erg lastig verkrijgbaar, maar ik ga ervan uit dat dit snel veranderd! Oordeel zelf.

lichter

Recept Chai baby

chai tea1/2 kopje Chai baby mengsel

1/2 kopje volle melk

1 theelepel honing (als je niet zonder kunt ;))

Schud de fles met het mengsel goed voordat je hem opent. De kruiden zakken namelijk naar de bodem. Doe het mengsel en de melk samen in een pan en verhit deze op het vuur. Wat ik zelf doe is ik verwarm de chai tea in een pannetje en in mijn melkopschuimer maak ik de melk warm en schuimend. Jum!

Schenk het mengsel van melk en thee in een kopje en voeg eventueel honing toe naar smaak. Even goed af laten koelen en geniet ervan!

Welke ingrediënten zitten in de Chai baby:

♥ Kaneel

♥ Kardamon

♥ Gember

♥ Kruidnagel

♥ Water

♥ Assam CTC zwarte thee

Fall in love with the real taste of chai! Ratio of each and every ingredient in our recipe is precisely balanced to make you feel cozy everywhere, anytime

Chai Tea review

chai tea

Ik vind deze chai tea latte echt verrukkelijk! Vooral in de wat koudere seizoenen is dit een heerlijk verwarmend drankje. Ik vind het ook ideaal om ‘s avonds van te genieten, vooral nu het overdag steeds lekkerder weer wordt, maar in de avond kan het nog behoorlijk fris zijn.

Het smaakt super spicy. Vooral de kruidnagel proef ik heel erg goed. Die brand lekker een beetje achterin je keel.

Wat voeg ik toe?

In India wordt voornamelijk melk gebruik van de waterbuffel. Die hebben we hier niet voorhanden, dus wij gebruiken bij voorkeur volle melk of koffiemelk van de koe. Je kunt ook prima andere melksoorten gebruiken, waaronder amandelmelk. In dit recept ga ik uit van volle koemelk.

Waar ik heel blij van wordt is de keuze om zelf je chai tea latte te zoeten of niet. Vaak wordt dit al voor je gedaan en krijg je onbewust en onbedoeld veel suiker binnen. Ik baal daar van. In dit geval is het product ongezoet en bepaal je dus zelf of je het wilt zoeten en waarmee je dat doet.

Daarnaast is het product helemaal natuurlijk en als je de melk weglaat of je gebruikt een vegan melk, dan is dit product ook helemaal veganistisch. Geen toevoegingen, smaakversterkers of andere rotzooi. Dat is namelijk helemaal niet nodig.

Waar te koop?

Dit product is echt vers van de pers, nu alleen verkrijgbaar via Quies Tea, bij Vegabond en Juice by Nature in Amsterdam. Probeer hem zelf uit!

Je kunt chai ook eventueel zelf thuis maken (dit is een ander recept).

Meer lezen over Quies Tea?

Drink jij chai tea latte thuis of alleen in de horeca en vind jij het erg dat er altijd al suiker in zit?

pms klachten