Ken jij het al? De Chai Tea Latte

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

maart 19, 2015

Ik ontdekte Chai Tea Latte in een lunchroom op de Hugo de Grootplein in Amsterdam een paar jaar geleden. Wat een heerlijke verrassing. Mijn reislustige vriendin Ineke kende het al heel lang. Ze maakt het ook zelf.  Dat wil ik ook natuurlijk. Inmiddels maak ik af en toe mijn eigen Indiase Chai Tea Latte. Chai tea heeft geen vast recept, en daarom  heb je de mogelijkheid om te variëren. Wel zijn er een aantal onderdelen altijd hetzelfde, namelijk je gebruikt altijd sterke zwarte thee, melk of koffieroom, kruiden en iets om het te zoeten. In dit blog lees je mijn recept voor een lekkere kop chai tea latte!

Chai Tea Latte

Is dit ook een favoriet van je en wil je het thuis ook eens gaan maken? Mooi, ik heb een simpel receptje. Naast de ingrediënten heb je een pannetje nodig om kruiden in te bakken en een steelpannetje om de melk en thee warm te maken. Een garde is nodig om alles goed te roeren.

Gebruik een vijzel om de kruiden fijn te malen. Dit hoeft niet persé, je kunt dit recept ook maken zonder het fijnmalen van de kruiden.

Met dit recept heb je gelijk een voorraadje voor een aantal koppen Chai tea latte, dus het is wel handig als je een klein weckpotje hebt of een ander potje waarin je het kruiden mengsel kunt bewaren.

let’s make tea

Ingrediënten voor een voorraadje

♥ 12 kruidnagels

♥ 1 theelepel kaneelpoeder

♥ 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat

♥ 1 theelepel kardemon

♥ 1 theelepel gemberpoeder

♥ 1 theelepel versgemalen peper

♥ suiker of stevia naar smaak

♥ 1 zakje zwarte thee

♥ 3/4 glas soyamelk

♥ 100 ml water

chai tea latte

kruiden

Kruidenmengsel maken

We beginnen met het maken van het kruiden mengsel voor de Chai tea latte. Doe alle kruiden in een pannetje en rooster deze op middelhoog vuur.

Optioneel: Doe ze in een vijzel en stamp de kruiden fijn.

Doe het kruidenmengsel in een potje, dat je af kunt sluiten.

chai tea latte

bewaarpotje

Chai Tea Latte maken

Gebruik ongeveer een kwart van het kruidenmengsel voor de Chai Tea Latte. Kook ongeveer 100 ml water en doe daar een zakje zwarte thee in. Laat deze 5-10 minuten trekken, zodat hij goed sterk van smaak is.

Doe ongeveer 3/4 glas soyamelk in een pannetje en roer de het kruidenmengsel erdoor heen. Zodra de melk kookt, haal je de pan van het vuur af.

Doe de melk bij de thee en gebruik wat kaneel als topping.

chai tea latte

ingrediënten

chai tea

Enjoy

Voeg een beetje suiker of stevia toe en geniet van je Chai Tea Latte en probeer eens andere kruiden toe te voegen voor een nieuwe smaak!

logo

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op