Calendula of Goudsbloem wordt in de natuurgeneeskunde al eeuwenlang gebruikt als medicijn. De calendula is een bloem die sluit als het donker wordt en bloeit aan het begin van een nieuwe maan. Daar komt ook de naam vandaan. Deze bloem bloeit namelijk rond de eerste dag van de kalendermaand. De oude Egyptenaren gebruikten calendula vanwege zijn verjongende werking op de huid. Het is daarnaast ook werkzaam tegen onder andere schimmels en verzacht krampen veroorzaakt door menstruatie. In dit blog lees je mijn review van de Calendula producten van Erica.

calendula productenCalendula Producten

In dit blog review ik de calendula producten:

Reinigingsschuim

Dagcrème

Review Reinigingsschuim

Enige tijd geleden heb ik een pakketje ontvangen met producten van Erica, waaronder deze reinigingsschuim. De Calendula Reinigingsschuim voor het gezicht van Erica is een heerlijke zachte was schuim die ik heel handig vind voor onder de douche.

De geur is erg lekker en de structuur van het schuim is heerlijk zacht. Het is geschikt voor de gevoelige huid. In principe is mijn huid gevoelig tot redelijk normaal. Een product voor de gevoelige huid is daarmee altijd goed om te gebruiken. Naast calendula zit er aloe vera en kokosnootextracten in die de huid lekker zacht maken.

Masseren en spoelen

Het is de bedoeling dat je eerst je huid een beetje vochtig maakt en dan het schuim goed inmasseert op je gezicht. Spoel het schuim er na het masseren af. Ik raad het je aan om dit onder de douche te doen. Ik vind het zelf niet prettig voor de spiegel, omdat ik dan met water het product er weer af moet spoelen boven de wasbak. Ik gebruik in dat geval liever een product die ik inmasseer en met een watje weer kan verwijderen.

Ik raad je aan om na gebruik van deze reinigingsschuim je gezicht met een gezicht crème in te smeren om je huid goed te verzorgen en te beschermen. Je kunt de reinigingsschuim goed combineren met de Calendula gezicht crème of een andere crème geschikt voor de gevoelige huid.

Kosten: EUR 7,95 voor 150 ml. Een heel zacht prijsje.

Review Calendula dagcrème

De crème is geschikt voor de ochtend en de avond na het reinigen van je huid. Je kunt je huid eerst vooraf reinigen met de reinigingsschuim.

De kleur van de crème is gelig en heeft een specifieke geur. Ik vind hem lekker ruiken. Hij is geschikt voor de gevoelige en droge huid. Het verzacht en kalmeert de rode en geïrriteerde huid.

Voor de gevoelige huid geschikt

Ik vind het een ideale crème voor het slapen gaan. Ik vind hem persoonlijk minder geschikt voor in de ochtend onder mijn make-up. Hij heeft een sterke Calendula geur, die wel heel lekker is, maar ik heb liever een neutrale geur voor overdag.

Kosten EUR 6,95 voor 55 ml.

Meer lezen over natuurlijke producten

cropped-LogoColorNoText.jpeg