Ik ben nu 15 weken zwanger en mijn buik begint te komen. Ik lees in verschillende blogs dat het verstandig is om nu al te gaan beginnen met smeren van een buikbalsem om straie te voorkomen. In dit blog doe ik een mini onderzoekje van drie verschillende buikbalsems.

buikbalsem

Buikbalsem review

Ik liep naar de Etos en keek in het schap. Op verschillende mama blogs lees ik dat je de Bepanthen tegen zwangerschapstriemen créme moet hebben. Dat was de duurste in het schap. Ik vraag me af of en waarom die beter zou zijn dan de andere créme’s.

Ik ben gegaan voor de mama buikbalsem, een eigen merk voor een klein prijsje.

35 ben ik als ik moet bevallen. Één voordeel, namelijk de kans op zwangerschapsstriemen is kleiner, omdat je huid niet meer zo strak is als wanneer je in de twintig bent. Fijn hoor 😉

Etos zwangerschapspakket

Ongeveer een week nadat ik de mama buikbalsem heb gekocht, kon ik de zwangerschapsbox ophalen bij de Etos. Blij verrast met al die gratis spullen. Dit is me nog nooit overkomen dat je zomaar allemaal gratis spullen krijgt. Ik vind het heerlijk ;). Nu zat er een kleine tube met Mama Belly Balm in. Ineens had ik dus twee cremés tegen straie

Kadootje

Van mijn schoonzusje kregen we een tas vol kadootjes. Voor de mama, de papa en de baby. Voor mama zat er een skin therapy oil in van Palmer’s Cocoa butter formula. Van dat merk kocht ik vroeger (toen ik 14, 15 was) altijd de kokoswax voor in mijn haar. Verslaafd was ik aan die geur! Ineens had ik dus drie verschillende buikbalsems. Tijd voor een test.

 

Welke is de beste?

Ik heb alle drie de balsems uitgeprobeerd en hieronder lees je mijn mening.

Mama buikbalsem

buikbalsem

Op de verpakking van de Mama Buikbalsem staat dat deze créme vooral verzacht en de gespannen huid van je buik en je borsten verzacht en in een optimale conditie houdt. Door de vitamine E en shea butter wordt de huid beschermd en hersteld het sneller. Kosten EUR 4,50 voor 200 ml.

Ik vind deze creme een zwaardere geur hebben dan de overige twee. Nu maakt het mij niet uit, maar ik denk als je erg misselijk bent dan is deze geur niet prettig voor je. De creme trekt redelijk snel in je huid. De huid voelt inderdaad wat verkoeld.

Mama belly Balm

Op de verpakking staat dat het helpt zwangerschapstriemen te voorkomen en dat het shea butter en vitamine E bevat. Het verzacht en verkoelt de huid van je buik en borsten.  EUR 4,50 voor 200 ml.

De creme is lekker zacht en heeft weinig geur. Het trekt redelijk vlot in je huid. Ook deze creme heeft een verkoelend effect.

Skin Therapy Oil

buikbalsem

Een olie die volgens de verpakking de huid helpt te verbeteren bij het onder andere ontstaan van littekens, zwangerschapsstriemen, droge of beschadigde huid. EUR 14,40 voor 100 ml.

De olie is fijn van structuur en smeert lekker uit over je buik. Hij ruikt mild, maar erg lekker. Het trekt niet snel in je huid, hierdoor komt je BH en eventueel topje in aanraking met de olie. Dat mijn BH dan wat olie opneemt vind ik niet zo erg, dan was ik hem gewoon wat vaker. Het laat geen vervelende vlekken achter.

Conclusie

Wat ik nergens kan terugvinden is of er parabenen, conserveermiddelen of andere niet zo fijne dingen in de buikbalsems zitten. Dat vind ik jammer.

Mijn winnaar is de Palmers Skin Therapy Oil. Ik vind hem heerlijk ruiken, heel subtiel, maar toch erg prettig. Misschien dat als straks de zomermaanden komen dat ik liever overstap op een verkoelende buikbalsem. Gelukkig heb ik er drie, daar kan ik nog even mee vooruit.

Ik ben benieuwd wat is jouw ervaring met deze buikbalsems en welke zou jij gebruiken bij een zwangerschap?

Meer lezen over zwangerschap?

 

buikbalsem