Ik was van de week bij de DA. Bij het afrekenen stond op de balie een nieuw product met bruiningstabletten. Ik vroeg aan de kassiere hoe dat nou eigenlijk werkte. Best gemeen van me, want dat weet ik wel, alleen ik was erg benieuwd of zij dat ook wist. Ze zakte voor de test en vertelde een verhaal over vitamine C en bruin worden van binnenuit. Ik heb tips om met goede voeding beter bruin te worden door de zon, vitamine C is altijd goed maar zeker niet voldoende om prachtig bruin te worden. In dit blog een havermout ontbijt recept.

Bruin worden met koper

Wist je dat het eten van havermout ervoor zorgt dat je beter bruin wordt in de zon? Havermout bevat koper. Koper zorgt voor pigmentatie van je huid en daarmee het bruiner worden van je huid. Eet dus liever in de ochtend een bordje havermout, dan dat je bij de drogist tabletten gaat kopen om bruin te worden. Of gebruik meer van de onderstaande voeding 4 tot 6 weken voordat je naar een zonbestemming gaat. Je lichaam heeft even de tijd nodig om de voedingstoffen op te nemen en aan te vullen, voordat het echt effect heeft.

Voeding met koper

♥ ons eigen drinkwater

♥ eieren*, melk en thee

♥ krab*, kreeft, oesters* en slakken

♥ krenten, noten*, zaden*, pruimen en rozijnen

♥ lever* en (rood*)vlees

♥ peulvruchten en spinazie

Voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden die ervoor zorgen of koper ook echt wordt opgenomen in je lichaam. Stel je eet al deze voeding geregeld, maar je wilt maar geen pigment opbouwen. Zelfs niet onder de zonnebank. Dat kan komen door een teveel aan fructose, sucrose en een aantal aminozuren. Eet dus zo min mogelijk suikerrijk voedsel, pas ook op met de fruitsuikers uit fruit. Fruit is belangrijk voor je maar kies voor minder fructoserijke vruchten.  Ook het gebruik van de pil kan ervoor zorgen dat koper minder goed wordt opgenomen.

Koper wordt extra goed opgenomen in je lichaam door zink. De combinatie van koper en zink in voeding staat met een * sterretje aangegeven hierboven. Om het dan compleet te maken heb je vitamine D nodig om zink goed op te nemen. Vitamine D is de zonvitamine. Omdat we niet rond de evenaar leven krijgen wij onvoldoende zonlicht op onze huid en maken we te weinig vitamine D aan. Mijn advies is om hiervoor een supplement te nemen. Hieronder een lekkere havermout ontbijt recept voor de liefhebber!

Havermout ontbijt recept met kersen en sinaasappel

♥ 250 ml amandelmelk

♥ 40 gram havermout

♥ 1 bakje kersen

♥ 1 sinaasappel

  • breng 250 ml amandelmelk aan de kook;
  • voeg 40 gram havermout toe en laat nog 1 minuut zachtjes koken;
  • snijd 1 sinaasappel in partjes;
  • doe de pap in een kom en voeg de sinaasappelpartjes en de kersen toe;
  • eet smakelijk!
bruin

250 ml melk op het vuur

bruin

40 gram havermout

bruin

Roeren

bruin

bakje kersen

bruin

Partjes sinaasappel

bruin

eet smakelijk

havermout ontbijt recept

cropped-LogoColorNoText.jpeg