Brandnetelthee is een thee die bloedzuiverend is en als een stimulans voor je nieren werkt om vocht af te drijven. Ideaal als je bijvoorbeeld bezig bent met een detox of gewoon om in het najaar je lichaam op een makkelijke manier te ondersteunen met het ontgiften van je lijf.

BrandneteltheeBrandnetelthee

Genetisch bepaald

Mijn moeder vertelde me een paar jaar geleden dat mijn oma regelmatig de weilanden in ging om langs de sloten in Arnhem-Zuid  verse planten en kruiden te zoeken. Brandnetel was daar een van.

Ze had overal plekjes waar ze kruiden plukte en maakte daar vooral thee van. Mijn moeder vind het leuk dat ik dit ook heb. Het heeft namelijk een generatie overgeslagen.

Amsterdamse natuur

In Amsterdam is het wel wat moeilijker om wilde weilanden te vinden vol kruiden, sowieso is dat ook in Nederland minder geworden. Natuur en sloten zijn er wel, maar veel is vervuild. Dit komt door al het recreatieverkeer op en rondom het water. Of door plassende dieren. Pluk daarom altijd hoog als je wild gaat plukken!

In de zomer ga ik nog wel eens op mijn skeelers richting Halfweg/Haarlem. Daar kun je nog wilde bramen plukken op bepaalde stukken in de natuur. Je moet in deze stad wat creatiever zijn, door bijvoorbeeld zelf een moestuintje te maken of het doen met wat er in de winkel te koop is. Aangezien ik een balkon heb en geen moestuin haal ik gedroogde brandnetel in de winkel.

Brandnetelthee maken

Deze thee is heerlijk. Hij ruikt een beetje muf, maar qua smaak helemaal goed. En heel makkelijk te maken!

♥ 1/2 eetlepel brandnetelthee

♥ 1 kop heet water (niet direct kokend water op de brandnetelbladeren gieten)

Kook water en laat dit even kort afkoelen. Doe in een glas 1/2 eetlepel brandnetelthee. Doe daar het gekookte water over en laat 10 minuten trekken. Zeef de thee.

Tip

Ook proberen? Deze zak Brandnetelthee kost EUR 6,75 via Vitaminstore en is te koop via deze link.

brandneteltheelogo