Bootcamp in het Vondelpark

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

maart 13, 2016

Gewapend met sportschoenen en een goede regenjas naar Amsterdam-Zuid gefietst voor een Bootcamp in het Vondelpark. Nana, Personal Trainer van Fitness Academy Amsterdam, stond mij hier op te wachten voor een uur knallen. Ik heb voor het eerst sinds jaren (lees 20 jaar!) weer eens touwtje gesprongen. Leuk!

Bootcamp in het Vondelpark

Ook in de winter is het hier prachtig. Het is ondanks de regen nog steeds druk. Ik heb heel veel sporters gezien, locals die racend naar hun bestemming cruisen en uiteraard ook toeristen. Ik heb zelfs mensen met metaaldetectors het groen af zien speuren. Leuk, gewoon doen waar je zin in hebt! Vandaag ben ik er voor een bootcamp in het Vondelpark.

Bootcamp in het vondelpark

Nana, Personal Trainer

Workout!

Tijd voor actie! Ik had al 20 minuten gefietst naar het Vondelpark, dat was al een mooie warming up. Ik mocht gaan beginnen met op een muurtje te stappen, denk aan steps, waarbij je op een kleine verhoging stapt. Dit muurtje is iets hoger en net boven kniehoogte. Dat is best pittig!

Ik moest eerst vanuit mijn rechterbeen op dit muurtje stappen en dat 10x doen. Daarna moest ik een stukje heen en weer sprinten en weer terug om dezelfde oefening te doen, maar dan vanuit mijn linkerbeen. Na dit 10x gedaan te hebben, mocht ik weer een stukje verder sprinten. Deze oefening herhaalden we drie keer, maar dan steeds iets minder lang.

Bootcamp 1

Fitness Academy Amsterdam

Inmiddels was ik behoorlijk buiten adem. Maar daar houd Nana rekening mee. Ik sport niet heel regelmatig en ik wil graag nog kunnen lopen de rest van de week. Daar was het programma op afgestemd. Het is een intervaltraining waarbij tussendoor 30 seconden rust gehouden werd.

Zo kun je op de juiste manier in- en uitademen. In via de neus en uit via de mond, aldus Nana. Toch lastig hoor, als je hijgend op adem probeert te komen haha. Op die manier breng je jouw hartslag sneller omlaag en ben je hersteld om weer het volgende stukje van de training te doen. Vaker oefenen, dan komt het wel goed.

bootcamp in vondelpark

Have fun!

Circuitjes

Nana heeft overduidelijk veel plezier in haar werk. Dat is erg leuk om te zien en ook heel fijn, omdat het soms best zwaar is. Ze bleef me motiveren. Nana had een circuit uitgezet met diverse onderdelen, waaronder touwtje springen, buikspieroefeningen en oefeningen waarbij ik burpies mocht gaan doen.

bootcamp in vondelpark

 Stukje hardlopen

Tijdens het buikspier kwartier kwamen we in een flow terecht. Echt heel erg lekker. We gingen dezelfde oefeningen herhalen uit het vorige circuit. Nu dus alleen de focus op de buik. Het uur is omgevlogen en ik voel me vol van energie! Lekker om zo de dag te beginnen. Thnx Nana!

Wil jij ook sporten bij Nana? Dat kan via Fitness Academy Amsterdam.

Meer lezen over (het gezonde effect van) bewegen & sport

logo

Je gaat dit ook leuk vinden:

3
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MarliesPeterNeys Landelijke Woonaccessoires Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Neys Landelijke Woonaccessoires
Gast

Het vondelpark is hier wel lekker geschikt voor. Mooi groot en je kunt er doen wat je wil. Trainen en sporten dus, succes!

Peter
Gast

Ja dit is wel een hele stoere actie. In maart, in de kou…
Maar ik heb gekkere dingen een trend zien worden.

Keep up being inspirationable!

Peter