Vitamunda: Binnen 6 dagen schone darmen?

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

juli 3, 2016

REVIEW: Zes dagen niet eten. Oei, dat is heftig! Helemaal niet eten? Nee, alleen maar shakes. Zeven zakjes op een dag. Uiteraard gevuld met vitaminen, mineralen en speciale ingrediënten die ervoor zorgen dat je darm wordt ontdaan van alle viezigheid die is opgebouwd in de afgelopen jaren. Schone darmen, yes please!

Mocht je denken, dat heb ik niet. Think again! Ook jij hebt geen schone darmen, tenzij je je hele leven al onbespoten biologische groente uit je eigen moestuin eet en nooit iets uit de supermarkt hebt gegeten. Niet hé. Ook voor jou is dit interessant ;). In dit blog lees je het dagboek en tips van mijn vriend. 

Darmdetox

Ik wil schone darmen!

Wat zijn vieze darmen als je het hebt over schone darmen willen hebben? In onze darmen bevindt zich een schadelijke slijmlaag gevormd door schadelijke bacteriën. Dit wordt ook biofilm genoemd.

Het verwijderen van de biofilm en daarmee een betere gezondheid verkrijgen kun je met een speciale darmdetox doen. De kuur die je in dit blog leest is voor zes dagen en kost EUR 275,-. Dit is de standaard kuur voor mensen met een slank postuur en de biofilm kwijt willen raken.

Een 3 daagse onderhoudskuur kost EUR 148,50, deze kun je jaarlijks herhalen. Wil je ook wat extra afvallen dan kun je zelfs een 12 daagse kuur doen. Deze kost EUR 495,-.

Korting op detox

Speciaal voor mijn lezers mag ik een 10% korting aanbieden op de 3-daagse, de 6-daagse en de 12-daagse detox. Vul de kortingscode: lg10detox in tijdens het bestelproces via Vitamunda of Darmdetox. Laat ook een berichtje achter op mijn blog als je het gaat proberen of hebt geprobeerd. Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!

De biofilm bevat naast schadelijke bacteriën ook vaak schimmels en virussen. Door de biofilm droogt de darmwand uit en raakt geïrriteerd. Voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen, maar ook medicijnen worden minder goed opgenomen terwijl schimmels en virussen wél doordringen in het bloed. Dit proces kan ontstekingsreacties, overgevoeligheden en overgewicht veroorzaken. Informatie komt van vitamunda.nl

Detox dagboek

De reden dat ik de detox ga doen is dat ik nieuwsgierig geworden ben door verhalen over de vervuiling van de darmen en de gevolgen die dit kan hebben voor je gezondheid.

Aangezien ik zelf nogal wat klachten heb van mijn huid, rug, nek en ik regelmatig hoofdpijn/migraine heb, ben ik benieuwd of dit iets voor mij kan betekenen. Mocht dat niet het geval zijn dan is het een prettig idee dat de darmen weer schoon zijn. Hier schijnen veel van onze ‘welvaartsziekten’ door te worden veroorzaakt.

Maandag 20 juni ben ik begonnen met de dagelijkse hoeveelheid eten te halveren. Dat was al een uitdaging. Ga ik dit wel volhouden? Heb ik niet de hele tijd honger, spookte door mijn hoofd.

Dinsdag heb ik ontbeten met vier gebakken eieren en voor de lunch nog een broodje. Als lunch heb ik een kopje paddenstoelensoep met een zacht bruin bolletje genomen. Na de lunch nog een broodje. Als diner heb ik twee koppen courgettesoep met 100 gram zalm gegeten. Voor het slapen gaan nog een avocado. ‘S avonds heb ik mezelf gewogen en woog ik 75,9 kilo.

Dag 1: Dagje waterkant

 • Vissen op karpers
 • (te) Vroeg opstaan
 • Groentebouillon voor de smaak
 • Honger in de middag
 • 1 kilo afgevallen

Ik ben vandaag half zes opgestaan om te gaan vissen. Vrijwel direct na de wake-up shake moest ik naar de wc. Normaal komt mijn stoelgang iets langzamer in beweging.

De smaak van de wake-up shake doet me denken aan tarwegras. Ik vind het niet zo lekker van smaak.  Een klein scheutje biologische diksap maakt het een goed te drinken shake.

De maaltijd shake, die ik een half uur later gedronken heb, heeft een betere smaak. Hieraan heb ik geen diksap toegevoegd. Je moet de shake wel snel opdrinken, anders wordt hij heel erg dik en lastig op te drinken. Om kwart voor negen heb ik de snack shake genomen. Dit vind ik de lekkerste shake. Deze is wat zoeter en blijft gewoon een dunne vloeistof. Om één uur na het vissen was is behoorlijk hongerig, toen heb ik de tweede maaltijd shake genomen. Helaas niets gevangen vandaag. Mijn lijn brak.

Om vier uur heb ik de tweede snack shake genomen. Na het werk heb ik boodschappen gedaan om een groente bouillon te maken en een flesje vers geperst biologisch sinaasappelsap. Rond 18:00 een half glaasje sinaasappelsap. Om zeven uur de maaltijd shake en om half negen een kop bouillon.

Ik ben de hele dag vrij slap en hongerig geweest. Ik ben om kwart over tien naar bed gegaan. Voor het slapen heb ik mezelf gewogen, 74,9 kilo. Al één kilo afgevallen. Op naar dag twee.

Dag 2: Even wennen

 • Slechte nacht
 • Honger in de ochtend
 • Verse geperste jus
 • Gewicht stabiel

Of het door het omslaande weer kwam of door de detox dat weet ik niet, maar ik heb erg onrustig geslapen. Na een nacht van ongeveer negen uur wordt ik wakker van de wekker on 07:15, met een knorrende maag. Half acht de wake-up shake en om acht uur de eerste maaltijd shake. Om half elf de snack shake.

Tussen de middag naar huis gegaan voor een kopje bouillon, ik had echt wat hartigs nodig. Gelijk daarna de maaltijd shake. Het is echt belangrijk dat je de maaltijd shake niet teveel schud, maar hem gelijk opdrinkt. Dat gaat het beste. Als je hem te lang schud, heb je minder klontjes, maar dan wordt hij ontzettend dik en dat maakt het niet makkelijker om het weg te drinken. Ga zeker niet even een paar slokjes nemen en dan een minuut later weer. Op die manier krijg je de vloeistof niet weg.

‘s Middags weer gewerkt tot vier uur, om half vier de snack shake. Als avond eten heb ik een kopje gladde groentesoep gegeten de groente uit de bouillon van gister heb ik in nieuwe bouillon gedaan en gepureerd.

Een uur later heb ik de maaltijd shake genomen. Daarna nog een paar slokjes vers geperste sinaasappelsap gedronken. Wederom de laatste snack shake achterwegen gelaten. Gewogen voor het slapen. Ik weeg nu 74,6 kilo. Niet echt een verschil met gisteren. Om half elf ben ik naar bed gegaan.

schone darmen

pakket voor 6 dagen

Dag 3: Op naar schone darmen

 • Vissen op karpers
 • Fit maar ook slap
 • Biofilter komt eruit
 • Gepureerde soep
 • Weer een kilo kwijt

Om half zeven opgestaan om te vissen, gelijk de wake-up shake gedronken. Om zeven uur de eerste maaltijdshake. Ook nu moest ik vrijwel direct na de wake-upshake naar het toilet. Ik voelde me vanmorgen fitter dan de eerste twee dagen.

Om half tien heb ik de eerste snack shake genuttigd. Ik voel me wel wat slapjes en heb de hele ochtend al een rommelende maag. Maar ziek voel ik me niet en gelukkig nog geen last van hoofdpijn gehad. Het voelt wel al drie dagen alsof ik veel te weinig geslapen heb. Vandaag heb ik meer geluk, een prachtige karper aan de haak!

Vanaf gister heb ik het idee dat ik bij de toiletbezoeken mijn biofilter begin kwijt te raken, dat is een goed teken! De eerste tekenen van schone darmen. Qua inname van de shakes hou ik dezelfde tijden aan als de eerste dagen, dit zal ik ook de resterende dagen blijven doen.

Als avondeten heb ik vandaag biologische pommodori tomaten in stukjes gesneden, even roergebakken met een fijn gesneden ui en hier vervolgens water en een biologisch groente bouillon blokje aan toegevoegd. Na vijf minuten koken heb ik het geheeld gepureerd. Tevens 0,2 liter biologisch mango-banaan sapje  gedronken vandaag. Wederom de laatste good-night shake niet genuttigd. Voor het slapen heb ik mezelf gewogen. Ik weeg nu 73,5 kilo. Om twaalf uur ben ik naar bed gegaan.

schone darmen

ik kreeg een bezoekje van een muis

Dag 4: Energie neemt af

 • Energie in de ochtend
 • Schone darmen
 • Broccolisoep
 • 0,5 kilo afgevallen

Om acht uur ben ik wakker geworden. Ik heb redelijk geslapen vannacht ten opzichte van de vorige dagen. Ik ben ook redelijk fit wakker geworden. Fijn. Eens kijken hoe lang dit blijft.

Helaas krijg ik net als de andere dagen ‘s middags een inkakker en heb ik weinig energie om dingen te ondernemen.

Tot twee keer weer een flink stuk biofilm kwijtgeraakt vandaag, weer een beetje meer schone darmen. Als avond eten heb ik een gladde broccolisoep gemaakt. Half knoflook teentje, een versnipperde witte uit en de roosjes fijn gesneden. Dit enkele minuutjes roerbakken met wat olie. Vervolgens een bouillon blokje erbij en een liter kokend water. Na vijf munten koken gepureerd.

Vandaag weer gewogen voor het slapen, 73 Kilo. Om elf uur ben ik vrij vermoeid naar bed gegaan. Nog twee dagen te gaan.

Dag 5: Nog maar een dagje aan de waterkant

 • Vissen op karpers
 • (te) vroeg opgestaan
 • energie in de ochtend

05:00 opgestaan om te vissen vandaag, voor ik de deur uit ging de wake-up en maaltijd shake gedronken. Tot een uur of twaalf heb ik voor mijn gevoel voldoende energie, daarna wordt het minder. De rest van de dag ben ik thuis gebleven om een beetje m’n rust te pakke . Voor de andere shakes heb ik ook het schema van de afgelopen dagen aangehouden.

Tussen de middag heb ik nog een kopje soep van gister gegeten. Bij het eten tomatensoep, hetzelfde bereid als van de week. ‘s Avonds weer gewogen. Ik ben een half kilootje zwaarder, 73,4 kilo inmiddels. Om half elf lig ik uitgeput in bed. Morgen de laatste dag!

Dag 6: I did it!

 • Werkdag
 • Gewicht stabiel
 • Trots op mezelf

De laatste dag, eindelijk! :p

Vandaag moet er gewoon weer gewerkt worden. Net als de dagen voor het weekend gaat het moeizaam. Ik ben redelijk suf en ik heb weinig energie. Ik heb voor vandaag een biologisch mango/kiwi sapje gemaakt, erg lekker!

Na het drinken van een bekertje van deze smoothy voel ik me ook even wat energieker, voor een uurtje ongeveer. ‘s Avonds moet ik echt ergens op kauwen. Uit het werk ga ik langs de bakker voor een wit stokbrood (enigszins licht verteerbaar) met een avocadosoepje.

Ik heb me nog een laatste keer gewogen, ik ben niet verder meer afgevallen, 73,5 kilo.

De zes dagen zitten erop! Het was niet makkelijk, maar het is uiteindelijk geen onhaalbare opdracht gebleken. Voor zover ik heb kunnen zien ben ik veel van de biofilm kwijtgeraakt, hopelijk ga ik er iets van merken. Zo niet dan ben ik gewoon trots op mezelf dat ik het heb gered om zes dagen geen vast voedsel te eten, geen gemakkelijke opgave voor zo’n liefhebber van eten als ik.

schone darmen

Mijn tips voor andere gebruikers

Drink de maaltijd shake in een keer op. Schud kort en drink het zoveel mogelijk in een keer op.

Zorg voor een rustige week. Liefst tijdens een vakantieperiode of wanneer er niet veel van je wordt verwacht.

Ga dingen doen die je leuk vind als afleiding, zoals in mijn geval: ga vissen!

Mocht je benieuwd zijn geworden naar deze darmdetox voor schone darmen, bezoek dan de website van Vitamunda voor meer informatie en goede begeleiding bij het proces.

Lees meer over je darmen

Meer lekker & gezonde aanbiedingen?

logo

Je gaat dit ook leuk vinden:

12
Reageer op dit artikel

avatar
8 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Marlies LentjesCynthiaBryanRinette - Geld voor Nopnicole orriens Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Susan | Since 1994
Gast

Ik heb hier echt nog nooit van gehoord! Maar fijn dat jij er in ieder geval positief over bent.

Santucia/ flying-mom
Gast
Santucia/ flying-mom

Het lijkt mij heel erg moeilijk vol te houden! Maar wel fijn dat je er een goed resultaat aan over hield.

Melissa
Gast

Ik heb echt nooit van gehoord. Mijn darmen zitten vaak verstopt. Maar hier weet ik goed mee om te gaan.

Frederique
Gast

Ik ben altijd wat huiverig voor dit soort shakes/zakjes. Ik weet niet waarom, zit erin gebakken op de een of andere manier.

nicole orriens
Gast

Ik ben altijd een beetje huiverig voor dit soort producten. Maar knap dat je het hebt volgehouden!

Rinette - Geld voor Nop
Gast

Ik ken het niet. Zelf lijkt me het me niks om aan de shakes te moeten. Ik heb 1x keer shakes geprobeerd, maar ik hield het niet eens een dag vol. Ik vond het gewoon echt niet lekker. Is je stoelgang na de shakes verbeterd?

Bryan
Gast

Awel ik kga dit zeker proberen! Leuk en informatief berichtje!

Cynthia
Gast

Jee dit lijkt me erg moeilijk vol te houden. Knap hoor! Heb je er na afloop ook nog veel van gemerkt? En gewoon nieuwsgierig: hoe ziet de biofilm die je loslaat eruit?