HCA volgens Dr Oz: Nr 1 voor afvallen met supplementen

Geschreven door Marlies Lentjes

Lekker & Gezond is een online platform voor een mooie lifestyle geschreven door Marlies en een aantal gastschrijvers. Volg ook de social media kanalen van LekkerxGezond!
l

juni 5, 2016

De afgelopen weken ben ik gestart met het doen van een test van HCA Garcinia Cambogia. HCA is een voedingssupplement dat door Doctor Oz tijdens zijn show ontzettend populair is geworden. De tabletten zorgen ervoor dat vet niet word opgenomen in het lichaam, maar direct omgezet wordt in energie. Super interessant natuurlijk. Ik ben geen dokter, dus wetenschappelijk geen idee, maar ik kan natuurlijk zelf gaan uitproberen of ik kan afvallen met supplementen. Inmiddels ben ik in week drie van de review.

afvallen met supplementenAfvallen met HCA supplementen

Ik test de tabletten van Solgar. Deze koop ik via Vitaminstore voor EUR 25,25 voor 60 plantaardige capsules. De tabletten hebben een doorzichtige hoes met wit poeder erin. Zie hieronder de foto. Ik heb veel vragen gehad op mijn vorige blogs hierover. Ik heb geen andere tabletten getest, ik weet dus niet hoe die er precies uitzien en of die nare bijwerkingen hebben.

Wil je ook deze veilige tabletten bestellen, gebruik dan de link van Vitaminstore hierboven daarvoor. Ik heb een samenwerking met Vitaminstore, omdat ik hun producten vertrouw en deze zijn veilig bevonden na vele keuringen.

afvallen met supplementen

het zijn doorzichtige capsules met wit poeder erin.

Water drinken

Ik merk wel echt dat je veel water moet drinken, omdat mijn urine wat donkerder is normaal. Heel duidelijk teken van mijn lichaam. Ga je ook een kuurtje doen, drink dan wat extra glazen water op een dag. Overdrijf het niet! Teveel water drinken belast namelijk je nieren extra. Daar wordt je niet gezonder van.

Een goed artikel over hoeveel water je per dag nodig hebt en hoe je dat kunt berekenen, kun je lezen via Jesse van der Velde. Als je gewoon los van de HCA meer water wil gaan drinken dan zou je ook deze water challenge kunnen gaan doen.

Meten is weten

Het is een mooi moment om weer even op de weegschaal te gaan staan en te gaan meten of er iets is gebeurd? Zou ik iets afgevallen zijn? Ik heb zelf het idee van niet. Ik heb wel veel meer energie in de afgelopen drie weken gehad. Daar ben ik erg blij mee, want ik kan me vaak erg moe voelen. Dit zou voor mij al een perfecte uitkomst zijn.

En en en?

  • 65,1 kg (was 66,2 kg)
  • 87 cm buikomvang (gelijk gebleven)
  • 72 cm taille (was 74 cm)
  • 102 cm heupomvang (was 103 cm)
  • 84 cm borstomvang (was 85 cm)

Ik ben tot nu toe 1 kilo afgevallen in 3 weken, zonder er echt iets extra’s voor te doen! Ook ben ik in totaal 4 cm kwijt geraakt op verschillende plekken. Een mooi begin dus! Ik ben niet gaan diëten en van sporten is helaas niet heel veel terecht gekomen. Het is gebleven bij dagelijks 2x 20 minuten fietsen van en naar mijn werk. Ik lijk dus iets af te vallen, jee! Alleen jammer genoeg nog niet van mijn buik.

Hoe zit het met bijwerkingen?

Ik heb geen last van vervelende bijwerkingen door afvallen met supplementen gelukkig. De enige bijwerking die ik heb is positief. Ik heb namelijk meer energie gekregen, zonder dat ik als Duracell konijn rondloop. Het voelt heel erg prettig en nachts slaap ik goed.

Op het internet lees ik toch nog wel eens over heftige bijwerkingen. De tabletten die ik gebruik zijn veilig bevonden, maar er zijn altijd mensen die overgevoelig op bepaalde stoffen reageren. De enige tip die ik kan geven is luister naar je lichaam. Maar ik kan je zeggen, ik als HSP (High Sensitive Person) heb geen nare klachten ervan. En ik ben toch gauw de “sjaak” met dit soort dingen 😉

Meer lezen?

Wil jij ook afvallen met supplementen? Lees dan al mijn artikelen over HCA! Mijn eerste artikel over HCA ging over een tip die ik kreeg van een oude klasgenoot en inmiddels uitgegroeid tot mijn best gelezen blog. Daarna heb ik geschreven over de voorbereiding voor de review, zou ik heel makkelijk gaan afvallen? In review week 1 ben ik mezelf gaan meten. Weten hoe erg de schade is? Tenslotte heb ik geschreven over mijn HCA review week 2. Benieuwd geworden, laat het me weten als je meer wilt weten over HCA wat ik nog niet verteld heb!

Vervolg artikel: zonder inspanning centimeters kwijt met HCA

Meer lezen over afslanktips

Be healthy!

logo

Je gaat dit ook leuk vinden:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op